Logo

Kedgeree

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kedgeree

Kedgeree

 
Kedgeree (eller kitcherie, kitchari, kidgeree, kedgaree, kitchiri eller khichuri) er en ret bestående af kogte flagede fisk (traditionelt røget kuller), kogt ris, persille, hårdkogte æg, karrypulver, smør eller fløde og lejlighedsvis sultanas rosiner.
Retten kan spises varm eller kold. Andre fisk kan bruges i stedet for kuller, som tun eller laks, selv om det ikke er traditionelt.

I Indien henviser khichari (blandt andre engelske stavemåder) sædvanligvis til et stort udvalg af bælgplanter og ris (legume-and-rice) retter. Disse retter er lavet med en krydderiblanding designet til hver opskrift og enten røget eller stegt i olie. Denne ret kom til Viktoriansk Storbritannien og ændrede sig dramatisk til opskriften beskrevet ovenfor.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?Effektiv reklame - klik her