Logo

Majroe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majroe 

 
Majroen, Brassica campestris, er en roe eller en rod, der trives bedst i varme. Her i Europa ses den mest i Italien, Frankrig og Sydengland. Men også i Skandinavien kan den bringes til at vokse, selvom den ikke er spisestor helt så tidligt som i Sydeuropa, hvor den ses allerede i april. Vi skal helt hen i juni. Sæsonen varer til november, men vi er ikke selvforsynende og må derfor importere fra Sydeuropa.

 
Mest almindelig er den lille hvide, flad-runde eller let tilspidsede majroe. Den ses også med sart-lilla overdel. Og så findes der en hvid, oval majroe.

 

Majroe 
Vælg altid helt unge majroer, ikke meget større end en mandarin. Så kan den lidt milde, sødlige smag og det møre kød nydes med fornøjelse.

 
Unge majroer skal skrælles tyndt og lægges i vand. De mørkner ved mødet med luften. Lad dem ikke ligge længere end nødvendigt. Nyd dem dampet med rørt smør, sauteret i smør, grydestegt, stuvet, glaseret eller som (del af) en puré.

 
Større majroer er grove, skallen tyk og kødet trevlet og ufordøjeligt. Smagen er jordet. Større majroer egner sig bedst i kraftige gryderetter, der skal mørne længe for svag varme under låg. De har ikke ry for nogen større kulinarisk værdi, men har i århundreder været en god kulhydrat-, A- og C-vitaminkilde, om vinteren hentet frem af roekulen. Majroer optager og indgår liflige forbindelser med fedtstof og er derfor særdeles egnede sammen med fedt kød, specielt gås og and, men også sammen med lam er unge majroer en delikatesse. Lam navarin er utænkelig uden.


Majroe 

Kålroen. Majroen har en nær slægtning, der er mere almindelig i Skandinavien, kålroen, en lidt større roe, der kan blive meget større end majroen, idet den kan veje op til flere kilo. Den er lidt mere ovalspids, farven er mørkt gylden, kødet hvidt eller gult. Kålroen kan beskrives som en mellemting mellem en majroe og en Kålrabi. Den tilberedes som majroer, men er ikke helt så delikat.

 

Se de bedste opskrifter med Majroe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her