Logo

Maizenamel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Maizenamel 

 
Maizenamel hed engang majsstivelse, og det er en bedre betegnelse. For maizena fremstilles af majs, der undergår forskellige behandlinger, før det dampes ind til et fint, hvidt mel.

 
Maizenamel bruges hovedsagelig som jævningsmiddel og indgår som sådant også i creme- og buddingpulvere. Endvidere ses det i spædbørnsernæring som grød eller vælling, og - om end sjældent - stadig også som kalorierig budding.

 
Maizenamel jævner mere end almindeligt hvedemel. Som retningslinje kan angives, at 4 spsk maizenamel jævner lige så meget som 5 spsk hvedemel, en forskel der absolut bør tages hensyn til.

 
Djævleslim
Bland, tril og splat!
Du skal kun bruge Maizenamel, vand og måske lidt frugtfarve, for at lave en klam og klistret djævleslim. (og krus eller glas, ske og forklæde)

 
Sådan gør du:
Bland to skefulde vand med tre skefulde maizenamel i dit krus
Rør det godt sammen til bliver til en hvid ‘vælling-agtig’ blanding
Rør lidt mere maizena i
Djævleslimet er klar, når blandingen bliver hård, når du rører i den, men flyder ud, når du ikke rører
Hvis du vil gøre djævleslimen endnu mere klam, kan du tilsætte lidt grøn eller rød frugtfarve

 
Klar til en klam oplevelse:
Stil dig ved køkkenvasken eller udenfor. Hæld lidt djævleslim ud i hånden. Du kan samle slimet til en kugle ved trille det op mellem hænderne. Men hvis du slapper af – bare et sekund – så flyder djævleslimet ud igen.
De fleste vil tro det er trylledej, men du ved bedre.
Stik dem en kugle, og bed dem om at trille den mellem hænderne, så bliver det flydende og ret klamt.

 
Gode råd:
Lad være med at lave forsøget på et gulvtæppe
Tag forklæde på, hvis du ikke vil have det på tøjet
Maizenamel er helt ufarligt og djævleslimet kan let tørres af med en klud


Maizenamel

 
Forklaring:
Maizena er majsstivelse. Når du blander det med koldt vand, bliver stivelsen ikke opløst ligesom sukker eller salt. De små stivelseskorn flyder rundt i vandet. Så er djævleslimen flydende. Når du presser på djævleslimet, presser du vandet ind i stivelseskornene. Så rører kornene hinanden og låser sammen til en fast masse.

 

Se alle de bedste opskrifter med Maizena

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.478 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her