Logo

Markchampignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Markchampignon 

Markchampignon, Agaricus campestris, art af champignon. Hatten er 3-8 cm bred, først halvkugleformet, siden udbredt. Den er radiærfibret til småskællet, tør og hvid til lyst læderbrunlig. Lamellerne er fri, ret brede, tætte, først laksefarvede og siden purpursorte. Stokken er 3-6 cm x 1-1,5 cm, cylindrisk eller tilspidset nedefter, fint trevlet-skællet i den nederste del og gullighvid. Den har et lamelsvøb, der efterlader en smal og flygtig, tiltrykt ring på stokken. Kødet er hvidt, rødbrunt over lamellerne og svagt rødmende. Lugten er svag og behagelig. Markchampignon vokser i plæner, er en god spisesvamp og er almindeligt forekommende.

 
Markchampignon

Brun champignon

 
Den brune champignonen ligner den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

 
Brun champignon er også kendt som skovchampignon. I modsætning til en almindelig champignon, så er brun champignon brunere i farven. Ligesom hos en almindelig champignon, så er smagen mild, men nogle synes, at den brune champignon har en fyldigere smag.
Brun champignon kan bruges på præcis samme måde som almindelig champignon. Du kan bruge dem i stuvning, gryderetter, supper og tærter.
De opbevares bedst ved 2-4°C.

 
Se mere om Markchampignon

 

Se opskrifter med Champignon

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her