Logo

Boghvedegrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boghvedegrød 2 

 
Prøv at skifte havregrøden ud med den fynske boghvedegrød - bare en gang i mellem!
Morgenmad Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 minutter. Kogetid: 30 minutter.
Let at lave. Lav pris. (4 personer)  - 

 
# Ingredienser til Boghvedegrød:
180 g boghvedegryn
1½ dl mælk eller vand
1 tsk salt
Tilbehør: smør og sirup

 
* Sådan laves Boghvedegrød:
1. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde (ikke af aluminium, der misfarver retter med mælk) og drys boghvedegrynene i under omrøring.
Rør, til grøden atter kommer i kog.

 
2. Lad grøden koge ved meget svag varme under låg i ca. ½ time. Rør af og til.
Tilsæt mere mælk eller vand, hvis grøden ser ud til at koge for tyk.
Smag til med salt.

 
Tips: Spis grøden med smørklat. Og sirup. Eller drys sukker på.
En rest boghvedegrød kan steges som klatkager og spises som Blini fx med kaviar, løg og cremefraiche. Eller spises med sødt til, frugtmos eller andet, som efterret.

 
Se flere opskrifter med Boghvede

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (10 stemmer)
Siden er blevet set 7.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her