 
 
   
Forret Frokost. Arbejdstid: 25 minutter. Skal hvile, dej:
ca. 1 time. Bagetid i alt: ca. 40 minutter. Middelsvær at lave. Høj pris. (4
personer) 
 
# Ingredienser til Aspargestærte:
friske, hvide asparges eller tilsvarende nettomængde fra dåse 
kogt, letrøget skinke 
3 æg 
reven emmentaler ()
cremefraiche 
¼ tsk reven muskatnød 
salt og hvid peber 
 
Tærtedej: 
hvedemel 
¼ tsk salt 
smør 
1 æg 
Tærteform:  
 
* Sådan laves Aspargestærte:
1. Kom hvedemel og salt i en skål. 
Hak smørret i med en kniv og smuldr det dernæst grynet med
fingrene. 
Tilsæt 3 spsk koldt vand og æg og saml hurtigt dejen. 
Lad tærtedej en hvile koldt ca. 1 time. 
 
2. Skær eller bryd den træede ende af og skræl aspargesene
fra hoved mod fod. 
Se om Asparges.
Kog dem i letsaltet vand 6-7 minutter, tag dem op og omvind
dem med et klæde (viskestykke), så holder de sig varme og tørre. 
Dåseasparges skal blot dryppe af. 
 
3. Sæt ovnen på 200 °C. Rul dejen ud på et melet bord. 
Beklæd en tærteform og sørg for, at dejen går 3- op ad siderne, den kryber
ved bagning. 
Prik tærtebunden med en gaffel og forbag i ovnen i 10
minutter. 
 
Fyld:
4. Skær skinken i strimler og aspargesene i mindre stykker. 
Fordel fyldet på den forbagte bund. 
 
5. Pisk æggene sammen, tilsæt krydderierne, reven ost og cremefraiche.
 
6. Hæld æggemassen over og bag tærten midt i ovnen
yderligere ca 30 min, til den er gylden. 
 
Tips: I stedet for skinke kan der bruges samme mængde
kylling. 
 
Se flere opskrifter
med Asparges
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
-----------
ooo OÔO ooo -----------