Logo

Fransk andepostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Fransk andepostej

 

Terrine de Canard er en meget lækker Fransk postej lavet af ande-, kalve- og svinekød. Skøn at servere til enhver god frokost, som forret fx med lidt salat til, eller bare på et godt stykke brød.

Hovedret til 6 personer eller forret til 12 personer. Marineringstid: ½ døgn. Tilberedningstid: 45 min.
Bagetid: 1½ time. Fryseegnet uden gelé.

 

# Ingredienser

1 and på ca 2½ kg
Marinade:

1 dl tør vermouth

1 dl halvtør madeira
4 spsk appelsinsaft
2 finthakkede løg

2 knuste laurbærblade
1 tsk timian

½ tsk peber

1 tsk reven appelsinskal
2 spsk hakket persille

Fars:

250 g hakket flæskekød

250 g hakket kalvekød
2 små revne løg

2 æg

salt og peber

evt. lidt bouillon eller fløde

Gelé:

3 blade husblas
1 dl bouillon

1 dl madeira

 

* Tilberedning

1. Skær begge lår af anden og træk skindet af og skær kødet fra benene.

Skær et snit langs brystbenet og skær brystbenet løs fra skroget.

Skær lever og hjerte fra anden i små stykker.

 

2. Læg kød og indmad i en skål.
Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den over.

Lad det marinere koldt ½ døgns tid.

 

3. Rør farsen sammen og tilsæt marinaden og evt. lidt bouillon eller fløde.

Skær spækket i tynde skiver og læg det i bunden og op ad siderne i en postejform.

Læg fars og andekød samt indmad lagvis heri og læg spækskiverne over.

 

4. Dæk formen med låg eller folie og bag postejen ved 175 °C i 1½ time.

Læg et let pres på postejen mens den afkøler.

 

5. Læg husblassen i koldt vand.
Opløs den direkte i den varme bouillon og tilsæt madeira.

Øs den halvstivnede gelé over den helt kolde postej.

Server postejen med flûtes og salat til.

 

Fransk andepostej


Fransk andepostej 

1. Alle ingredienser er parat til den franske postej.


Fransk andepostej 

2. Brug en lille skarp kniv, når andekødet skal skæres fri fra skroget.


Fransk andepostej 

3. Læg kød og andeindmad i en skål og hæld marinaden over.

Lad det trække heri ½ døgn.


Fransk andepostej

4. Læg fars og andekød lagvis i den spækforede form.

Øverste lag skal være fars.


Fransk andepostej 

5. Fordel spækstrimlerne over
postejen og læg folie over med et
par huller i, så dampen slipper ud.

 

Fransk andepostej

6. Glaser den helt kolde postej med halvstivnet gelé.

Lad det stivne helt inden serveringen.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt and med æbler og sveskerSprødstegt and, kan de fleste af os lide. Her finder du opskriften på den traditionelle...
• Fyldt and med ris og rødkålssalatEr der and på menuen? Se vores spændende opskrift på and fyldt med ris og æbler med...
• And med agurkesalat og kålFremfor alt er and med spidskål en sund, velsmagende og anderledes måde at servere det...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!