Logo

Fransk anderillette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fransk anderillette

 

Rillette er en fransk klassiker og en pendant til den danske sylte. Den kan tilberedes af al slags kød: and, gås, kylling, kanin og vildt.

I denne opskrift er der valgt andelår, som er kogt med fedt og bouillon. Anderillette kan holde flere måneder i køleskabet, hvis den opbevares i en krukke og dækkes til med et lag fedt. Nyd retten ved stuetemperatur, så er smag og konsistens bedst.

Arbejdstid: 1 time Stege/kogetid: 3 timer. 8-12 personer

 

# Ingredienser til Fransk anderillette:

4 andelår

1 spsk salt

1 spsk sukker

1 spsk knust peber

½ tsk af hver: merian, timian, rosmarin

2 laurbærblade

100 g ande- eller svinefedt

½ l andebouillon

muskatnød

salt og peber

Tilbehør:

rugbrød eller surdejsbrød

syltede rødbeder eller agurker

sennep

grøn salat

*

 

Sådan laver du Fransk anderillette:

Knus krydderierne i en morter sammen med salt og sukker og gnid det ind i andelårene.

Læg dem i en frysepose i køleskabet natten over.

 

Smelt fedtet i en tykbundet gryde.

Tør andelårene med køkkenrulle og brun dem i fedtet.

Tilsæt bouillon og lad dem simre helt møre ved svag varme i ca. 3 timer.

 

Tag lårene op og lad dem køle lidt af.

Skum fedtet af fonden og kog den ind til ca. 2 dl.

Træk skindet af andelårene og pil kødet fra benene.

 

Findél kødet med to gafler og tilsæt den siede fond og lidt fedt til det samler sig.

Smag til med revet muskatnød, salt og peber og pres massen i en form eller et par sylteglas.

Lad den stivne i køleskab.

Dæk evt. med et tyndt lag smeltet fedt for at forlænge holdbarheden.

 

Server med ristet rugbrød, rødbeder, sennep og øl eller på fransk med let ristet surdejsbrød, salat med sennepsdressing, cornichons og rødvin.

 

Tips: Du kan vælge at køre den færdigblandede masse på en foodprocessor med pulse-knappen. Så får rilletten en finere struktur.

Jo mere fedt du tilsætter, desto mere ”smørbar" bliver rilletten. Jo mindre fedt, desto fastere bliver den, og så kan den skæres i skiver.

 

Fransk anderillette

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• And med agurkesalat og kålFremfor alt er and med spidskål en sund, velsmagende og anderledes måde at servere det...
• Fransk andepostejTerrine de Canard er en meget lækker Fransk postej. Skøn at servere til enhver god...
• Andebryst med sprødt tilbehørStegt andebryst er utroligt lækkert. Denne opskrift er en mere moderne udgave af den...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!