 
 
   
Aftensmad Hovedret Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25-30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Linsesalat, varm
250 g røde linser 
1-2 rødbeder
1 løg 
1 tsk salt 
¾ l vand
 
Marinade:
1 tsk dijonsennep 
3 spsk olie
1 spsk vineddike 
salt og peber 
 
Endvidere:
200 g magert stribet flæsk af kogestrimlen 
1 skalotteløg 
1 bdt purløg 
*
Sådan laves Linsesalat, varm
1. Skyl linserne i en sigte under rindende, koldt vand og
lad dem dryppe af. 
 
2. Pil løget og skær det i kvarte. 
Skræl rødbederne og skær den i store tern.
 
3. Kom linser, rødbeder løg, salt og vand i en gryde og
bring det i kog. 
Skum omhyggeligt og lad linserne koge 25-30 min. under låg,
til de er møre. 
Hæld linserne til afdrypning i en sigte og kom dem i en varm
skål. 
Dæk til, så de holder sig varme. 
 
Marinade:
4. Pisk sennep, olie og vineddike sammen og smag til med
salt og peber. 
 
5. Skær flæsket i små terninger og rist dem sprøde på en
varm tør pande. 
 
6. Skær skalotteløget i små terninger og klip purløgen fint.
7. Hæld marinaden over de varme linser. 
 
Bland skalotteløg og purløg i salaten og pynt med de sprøde
flæsketerninger. 
 
Tips: Linsesmagen harmonerer meget fint med
valnøddeolie, og salaten kan iblandes lidt finthakkede valnødder. 
Salaten kan krydres med lidt friske timianblade. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Linser
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------