Logo

Linsepostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Linsepostej 

 

Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer. Frokost.

Arbejdstid: 15 min. Kogetid, linser: 10-15 min. Afkøling: ½ time

 

# Ingredienser til Linsepostej

200 g røde linser

4 dl vand

 

Krydderurtebuket:

1 kvist timian

1 laurbærblad

Endvidere:

1 tsk koriander

1 tsk kommen

30 g kokosmel (knap 1 dl)

salt og peber

Pynt: ristet kokosmel og/eller hakkede hasselnøddekerner

*

Sådan laves Linsepostej

1. Skyl linserne godt under rindende, koldt vand.

Kom dem i en gryde med vandet og bring dem i kog. Skum linserne.

Tilsæt krydderurtebuketten og kog under låg, 10-15 min., til vandet er opsuget.

Fjern krydderurtebuketten.

 

2. Blend eller purer linserne.

Stød koriander og kommen i en morter og rør det i pu­reen.

 

3. Rist kokosmelet på en tør pande.

Lad det afkøle, inden det røres i.

Smag linsepostejen til med salt og peber.

 

Anretning:

4. Lad postejen køle af ca ½ time og anret den i en lille skål.

Pynt med lidt ristet kokosmel og/eller hakkede hasselnøddekerner.

 

Tips: Postejen kan røres blødere med lidt ymer, hvis konsistensen er for fast.

Postejen kan anvendes som vegetarisk smørepålæg på fx Fuldkornsrugbrød.

Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Linser

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her