 
 
Makrel er en sund fisk med vigtige vitaminer og fiskeolie. Grillet
eller stegt er lækker makrel, der kan nydes som aftensmad eller en frokost.
Lige til at komme i godt humør af.
1 person.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min. 
 
# Ingredienser
1 stor makrelfilet
(eller 2 små) 
2 tsk olie 
salt og friskkværnet
peber 
Blomkålsmos: 
¼ blomkålshoved 
2 spsk flødeost
(eller piskefløde) 
1 spsk friskrevet
parmesanost 
 
Sennepsris: 
1 dl ris 
1-2 tsk dijonsennep 
2 spsk persille 
Tilbehør: et par
salatblade (fx egebladssalat) 
 
* Tilberedning
Stegt makrel: 
1. Skær evt. store
makrelfileter i halve. 
Steg fileterne
sprøde i olie på en slip-let-pande ved middelvarme på skindsiden i 5-7 min. 
 
2. Krydr med salt og
peber. 
Vend fileterne og lad dem stege nogle min ved svag varme, til de er
gennemstegte. 
Blomkålsmos: 
3. Kog
blomkålsbuketter mørt i letsaltet vand. 
Hæld næsten alt
vandet fra. 
Mos med et piskeris
eller en blender, rør flødeost i og smag til med salt, peber og evt. 
parmesanost. 
 
Sennepsris: 
4. Kog risene som
angivet på pakken. 
Smag til med
dijonsennep, hakket persille og salt. 
 
5. Nyd den
friskstegte makrel med blomkålsmos, salat og sennepsris. 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.