Logo

Osteretter - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Osteretter - prøv Kogebog.dk i dag 💘

 
Flere og flere bruger ost i madlavningen, fordi ost er et dejligt krydderi i mange retter, fx. Danablu i vildtsauce. Særlig godt som krydderi er Grana riveost

 
Grana kan bruges sammen med Danbo eller alene i retter, hvor man gerne vil have en lidt kraftig ostesmag. Den kan sættes på bordet sammen med salt og peber og bruges som drys over spaghettiretter, kogte grønsager eller i supper.

 
Emmentaler er sammen med Danbo eller Samsø den ideelle ost til ostesoufflé, ostefondue, ostevinsauce og varme ostebrød. Emmentaler giver ingen lugt ved opvarmning.

 
Danbo og Samsø er gode til gratinering:
De skæres i skiver, eller rives på den grove side af råkostjernet, fordeles hen over retten og bages i ovnen til osten er gylden. Der er ingen grund til at skære en ost helt ned til skorpen. Det er bedre at rive osteresten, evt. fryse den og senere anvende den til gratinering, i saucer eller til varme ostebrød. Det er lettest at rive ost, når den er lidt tør.

 
Hvor meget ost man vil anvende i en ret, afhænger af ens personlige smag. En lagret ost giver mere smag end en mild, og som følge deraf kan der anvendes mindre af den lagrede. Der skal dog ikke anvendes for stærk lagret ost til varme retter, da den kan give en »skarp« smag.

 
Er man begynder i at anvende ost til madlavning, er det bedst at starte med mindre retter som varme ostebrød eller spaghettiretter. Bagværk fx. ostestænger vil også være noget, som de fleste kan lide.

 
Til osteanretninger skal beregnes 75-125 g pr. person til frokost. Ca. 200-225 g, hvis anretningen skal gøre det ud for et helt måltid.


Osteretter - prøv Kogebog.dk i dag 💘 

 
Se alle de bedste opskrifter med Ost

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her