
 
Sennepssild er perfekt til dit frokostbord til jul, påske
eller en helt almindelig frokost. Kan også spises med agurkesalat og syltede
rødbeder
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryse-egnet.
Til 1 person
 
# Ingredienser til Sennepssild med rødbeder:
1 spsk sennepskorn 
120 g hvide sild, marinerede
150 g rødbeder (små) 
30 g rugbrød (groft) 
 
Dressing 
25 g yoghurt 7 % 
3 tsk mayonnaise 
2 tsk sennep (stærk) 
1 bundt dild (klippet) 
salt og peber 
*
 
Sådan laver du Sennepssild med rødbeder:
Overhæld sennepskornene med kogende vand og lad dem stå og
blive bløde i ca. 15 min. Kasser herefter vandet. 
Lav en dressing af yoghurt, mayonnaise, sennep og de
udblødte sennepskorn. 
Kom klippet dild i og smag til med salt og peber. Tag
sildene op af lagen og lad dem dryppe af. Skær silden i passende stykker og kom
dem i dressingen. 
 
Skrub rødbederne for jord og kog dem med skrællen på i ca.
20 min. 
Overhæld dem med koldt vand og gnid skrællen af. (husk
handsker)
 
Server sennepssilden med de kogte rødbeder - der gerne må
være lune - samt godt rugbrød til. 
 
Tip: Sennepssilden kan fint holde sig et par dage i
køleskabet, så du kan sagtens lave en større portion. Udskift evt. sennep med
peberrod, så har du Peberrodssild. 
 
| Kalorier  |   | 597 kcal  | 
| Protein  | 18 g  | (12 %)  | 
| Kulhydrat  | 61 g  | (40 %)  | 
| Fedt  | 33 g  | (48 %)  | 
| Kostfibre  | 8g  |   | 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD