Logo

Skaldyrstærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skaldyrstærte 

 
Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: ca 1 time Ovntid i alt: ca 55 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Som frokostret: 6 personer. Som hovedret: 4 personer.

 
# Ingredienser til Skaldyrstærte
Dej:
275 g hvedemel (ca. 4½ dl)
175 g smør
¼ tsk fint salt
2 spsk vand

 
Fyld:
200 g friske, grønne asparges
175 g frosne, optøede jomfruhummerhaler
100 g pillede rejer (frosne, optøede)
3 dl fløde
3 æg
75 g reven emmentaler
1 knsp cayennepeber
salt og hvid peber
Springform: 24 cm
*
Sådan laves Skaldyrstærte
1. Hak smørret i melet med en kniv og smuldr det grynet med fingrene.
Tilsæt salt og koldt vand og saml hurtigt dejen.
Lad den hvile indpakket i folie eller tildækket ca 1 time i køleskabet.

 
2. Bræk det nederste af aspargesene, hvis det er træet.
Skyl aspargesene i koldt vand og skær dem i 3-4 cm lange stykker.
Kog dem i letsaltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af.

 
3. Sæt ovnen på 225 °C.

 
4. Rul dejen ud med let hånd på et melet bord og beklæd springformen sådan, at dejen går godt op ad siderne.
Sæt formen med dejen koldt i 10-15 min., det er en fed dej, der gerne vil smelte sammen.
Prik bunden og forbag den 10 min. Tag den ud og lad den svale.

 
5. Fordel aspargesstykker, hummerhaler og rejer i den forbagte bund i formen.

 
6. Pisk fløde, æg og reven ost godt sammen, tilsæt krydderier og hæld blandingen over fyldet i tærtebunden.

 
7. Sæt formen tilbage i ovnen og bag færdig, yderligere 40-45 min, til tærten er gylden og fyldet fast.
Lad tærten svale lidt, før formens ring fjernes og tærten lempes over på serveringsfadet.
Server tærten varm eller lun gerne ledsaget af en blandet grøn salat.

 
Tips: Andre skaldyr kan bruges. Fx kogt hummerkød, krebsehaler, krabbekød og muslinger.
(Hvide) asparges fra dåse kan erstatte de friske grønne. De skal bare dryppe af før brugen.
Dejen er meget fed og falder nemt sammen under forbagningen.
Dette kan som her modvirkes ved at give den dej beklædte springform et koldt hvil inden forbagningen. Eller du kan dække bund og sider med alufolie og derpå fylde med groft salt eller tørrede ærter, så dejen holdes på plads under forbagningen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her