Logo

√ėsterscassoulet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

√ėsterscassoulet 

 
Forret. Arbejdstid: ca 1 time. Sv√¶r at lave. H√łj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til √ėsterscassoulet
12 friske √łsters

 
Blåmuslinger:
10 blåmuslinger
1 skalottel√łg
1 dl (t√łr) hvidvin
¬Ĺ bdt persille
¬Ĺ laurb√¶rblad
3 peberkorn

 
Endvidere:
250 g tomater
8 skalottel√łg
1 fed hvidl√łg
15 g sm√łr
2 stængler blegselleri
2 dl (fjerkræ)bouillon
1 kvist salvie
1 kvist merian
salt og peber
Portionsskåle
*
S√•dan laves √ėsterscassoulet
1. √Öbn √łsterserne over en sk√•l, s√• √łsterssaften opsamles.
Si saften gennem et rent klæde eller et tyndt lag pladevat lagt i en sigte, så der ikke kommer splinter med fra skallerne.
Sk√¶r √łsterskroppen fri af skallen, fjern ¬Ľsk√¶gget¬ę.
L√¶g √łsterserne i en sk√•l. Se √ėsters, √•bning af.

 
Blåmuslinger:
2. Pil skalottel√łget og hak det fint.
Kom det i en gryde sammen med hvidvin, persillekviste, laurbærblad og peberkorn.
Kog lagen igennem.
Damp muslingerne ved stærk varme, under tætsluttende låg, 2-3 min.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Si kogelagen.

 
3. Befri muslingerne for skallen.
Fjern strengen og den lille sorte ¬Ľkugle¬ę.
Læg muslingerne til side. Se Blåmusling.

 
Sauce:
4. Skold og flå tomaterne.
Fjern kernerne, hak tomatk√łdet og kom det i en gryde.
Kog det 5-8 min. ved svag varme under omr√łring.

 
5. Pil skalottel√łg og hvidl√łg og hak begge dele fint.
Snit også blegselleristænglerne fint.

 
6. Svits f√łrst skalottel√łgene klare i sm√łrret, s√• hvidl√łg og dern√¶st blegsellerien.
Lad det snurre et par min.

 
7. Kom l√łgblandingen i tomatpureen og tils√¶t √łsterssaft, evt. √łsterssk√¶g, muslingelage, bouillon samt fintklippede salvie- og merianblade.
Lad saucen koge under omr√łring ved svag varme et par min.

 
8. Si saucen over i en anden gryde.
Hak muslingerne fint og kom dem i den siede sauce.
Varm den op og smag til med salt og peber.

 
Servering:
Fordel √łsterserne i portionssk√•le.
H√¶ld den hede sauce over og server straks med Cro√Ľtoner, Toast Melba eller Butterdejssnitter til.

 

Se alle de bedste opskrifter med √ėsters

 
‚úÖ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - pr√łv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, T√łm k√łleskab, Mad til 1 person eller Mad p√• 30 min.
F√• gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hj√¶lper dig med at lykkes i k√łkkenet.

 
----------- ooo O√ĒO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik p√• den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan v√¶lge M√•ltid og f√• aftensmad, frokost osv. eller Metode og f√• grill, gryde, ovn osv. eller Bagv√¶rk og f√• br√łd, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske m√•l - der er er meget at v√¶lge imellem - Eller pr√łv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?









Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her