 
 
   
En herlig gratin
hvor pastaen får selskab af laks, ost og spinat. Det smager saftsuseme
godt. Retter med pasta hitter netop nu! Ret
nemt og lækkert
Tid: ca 1 time,
heraf 20 min. til gratinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4
pers. 
 
# Ingredienser
12 stk. cannelloni
eller lasagneplader
vand, salt 
 
FYLD: 
ca 175 g hakket,
frossen spinat 
200 g røget laks 
2-3 dl reven ost med
stærk smag 
1 æg 
¼ tsk groftmalet
sort peber 
 
SAUCE: 
4 spsk hvedemel 
6 dl mælk 
1 spsk smør eller
margarine 
salt, peber 
 
GRATINERING: 
2 dl reven ost 
 
* Fremgangsmåde
1. Forbered fyldet: 
Optø spinaten og
pres så meget som muligt af væden ud. 
Bland spinaten med
fintstrimlet røget laks, reven ost, æg og sort peber. 
 
2. Lav saucen: 
Pisk melet ud i lidt
af den kolde mælk til en glat jævning. 
Bring resten af
mælken i kog. Pisk jævningen i. 
Lad saucen koge et
par minutter. 
Tilsæt fedtstof og
smag til med salt og peber. 
 
3. Kog pastaen efter
pakkens anvisninger. Skyl den straks i koldt vand. 
 
4. Kom fyldet i
cannellonirørene med en teske. 
Eller læg det i en
stribe midt på lasagnepladerne, 
hvis du bruger dem,
og rul dem sammen. 
 
5. Læg rullerne med
sammenføjningen nedad i et letsmurt ovnfast fad. 
Hæld saucen over.
Drys med ost. 
 
6. Gratiner ved 225
°C ca 20 min og server med en tomatsalat. 
 
Tips: Lav gerne en dobbelt portion af denne
pastaret. Forbered den frem til gratineringen. 
Retten kan laves i
portionsforme, som gratineres sammen i ovnen. 
De der bliver
tilovers kan fryses. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Laks  Pasta Grønsager eller Spinat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------