Logo

Farseret duebryst med morkler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farseret duebryst med morkler 

 
Ved anretningen skæres rullerne op og serveres med bouillon og grønsager. Pynt med ristet due-skind. Du kan farsere et par morkler med fars og pochere dem sammen med grønsagerne.
4 personer

 
# Ingredienser
4 franske duer a 300 g
evt. indmad fra duerne
lidt olie og smør

 
FYLD:
100 g lufttørret flæsk eller parmaskinke
2 fed finthakket hvidløg
2 finthakkede skalotteløg
3-4 udblødte morkler
lidt cognac
frisk timian
peber og evt. salt
100 g skalotteløg
lidt olie
8 savojkålblade uden stok

 
GARNITURE:
½ knoldselleri
2 gulerødder
2 porrer
salt og peber

 
MORKEL-BOUILLON:
30 g udblødte tørrede spidsmorkler
10 g smør
lidt olie
100 g skalotteløg
½ dl Ruby portvin
2 dl hvidvin
10 g smør
lidt olie
½ liter siet due-bouillon kogt på brunede due-skrog som kyllingefond
(se 5 gode grundsaucer)

 
* Tilberedning

Farseret duebryst med morkler 
1. Træk skindet af duerne, læg det i pres mellem
to bageplader og bag 40 min ved 110 °C.
Skær brysterne hele af duerne, og stil dem til side.
Skær resten af kødet fra skroget. Kog fond på skrog og ben.

Farseret duebryst med morkler 
2. Brun kød fra lår og skrog hurtigt på alle sider med indmad,
flæsk i terninger, hvidløg, skalotteløg og morkler.
Flamber med cognac og krydr med timian, peber og evt. salt.
Afkøl blandingen, og hak den groft.

Farseret duebryst med morkler 
3. Blancher kålbladene 1 minut i letsaltet vand,
afkøl og dup dem tørre.
Bred kålen ud på 4 stykker smurt alufolie,
læg to bryster med fars imellem på hver,
skær kålbladene let til og pak dem tæt om kødet.

Farseret duebryst med morkler 
4. Pak alufolien tæt om rullerne og
tryk dem godt sammen i knallert-facon.
Skær grønsagerne i mindre stykker.

Farseret duebryst med morkler 
5. Læg rullerne i kogende due-bouillon, og
lad dem simre heri 10-15 min.
Tag rullerne op, og hold dem varme, mens
grønsagerne koges akkurat møre i bouillonen.

Farseret duebryst med morkler 
6. Skyl de udblødte morkler grundigt og dryp dem godt af.
Steg dem over svag varme i lidt smør og
olie med skalotteløg i ca. 10 min.
Hæld portvin og hvidvin på, kog ind til 1/3,
tilsæt bouillonen og kog ind til 2-3 dl. Smag til.

 
VIN FORSLAG: Let og frugtrig rødvin fx Pinot-Noir fra Bourgogne.

 
Se andre gode opskrifter med Due

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her