Logo

Fiskefileter og rejer i aspic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fiskefileter og rejer i aspic

 

Her finder du en lækker opskrift på rødspætte og rejer. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer. Retten er et kæmpe hit  

 

Alle retter med husblas kan med fordel tilberedes dagen før serveringen.
Serveres anretningen her som forret er der rigeligt til 10 personer, hvis den beregnes til hovedret er der til 5-6 personer.  Tilberedningstid: 40-45 min. Ikke fryseegnet

 

# Ingredienser

10-12 små rødspættefileter

8 dl fiskebouillon (opskrift nedenfor)
400 g pillede rejer

2 hårdkogte æg

1 bdt dild

aspic (gelé) se nedenfor

 

* Tilberedning

1. Rul fileterne sammen fra hale mod hoved.

Kog dem i en portion fiskebouillon 4-5 min.

Tag dem op og si bouillonen.

Opløs den udblødte husblas heri.

 

2. Gå frem som anvist ved de små fotos.

Begynd med halve, hårdkogte æg, så rejerne og til sidst fiskerullerne.

Hæld den afsvalede fiskelage på og lad det stivne natten over.

 

3. Vend anretningen ud på et serveringsfad og pynt med citronbåde.

Server kuvertbrød eller flutes til sammen med en kold sauce.

 

Rør 100 g mayonnaise sammen med 2 dl cremefraiche samt saften fra 1 citron.

Smag til med salt, peber og 4-5 spsk fintklippede krydderurter, fx persille og dild.

Server saucen til.


Fiskefileter og rejer i aspic 

Fiskebouillon: Kom fiskehoved og skrog fra en torsk i en gryde med 1 gulerod, 1 løg, ½ citron i skiver, 2 laurbærblade, 2 persillekviste, 2 tsk salt, 1 tsk hvide peberkorn.

Hæld 1 liter vand på.


Fiskefileter og rejer i aspic 

Lad det koge ved svag varme under låg i 15 min.

Hæld bouillonen gennem vat lagt i en sigte - det fjerner urenheder.

8 dl fiskebouillon af terning kan bruges i stedet og/eller halvdelen kan erstattes af hvidvin.


Fiskefileter og rejer i aspic 

Læg 10 blade husblas i koldt vand i 10 min.

Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme fiskebouillon.

Lad geleen svale lidt og hæld derefter et tyndt lag i en rund form eller skål.

Brug evt. springform.

 

Se alle opskrifter på rejer HER  

Her er kogebogen med nemme madopskrifter, grill, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,

 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flamberede rejerSkal du virkelig kræse for en, du holder af, så server denne smukke anretning som forret...
• Thai rejer med peberfrugtOpskriften her er med rejer, men du kan også sagtens lave thai med kylling eller en thai...
• RejecocktailRejecocktail var en af klassikerne i 1980’erne. Den er stadig et hit, så hvorfor ikke...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!