Forret Suppe. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. 5-6 personer.
# Ingredienser
til Grønærtesuppe:
1½ l hønsebouillon
750 g bælgede ærter
1 løg
1 lille salathoved
40 g smør
2 dl piskefløde
2-3 stilke mynte
salt og peber
*
Sådan laves Grønærtesuppe:
Pil løget og hak det
fint.
Befri salathovedet
for grove blade. Skyl og snit resten groft.
Kog det hakkede løg,
de snittede salatblade og ærterne i hønsebouillonen ca 15 min.
Blend suppen eller
purer den gennem en sigte.
Hæld suppen tilbage
i gryden og tilsæt halvdelen af piskefløden.
Kog suppen igennem
og smag den til med salt og peber.
Pisk smørret i
suppen og varm den igennem.
Pisk resten af
fløden til skum og rør det i suppen.
Pynt suppen med
finthakket mynte og server straks.
Tips: Fintklippet purløg kan erstatte mynten.
Creme Saint-Germain
bliver bedst, når den tilberedes med friske ærter, men frosne kan bruges.
Suppen kan tilsættes
¼ flaske champagne, lige inden flødeskummet røres i.
Så kaldes den Crème
Ninon.
Se alle de bedste opskrifter med Ærter
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------