Logo

Hummersalat med safransauce, kold

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummersalat med safransauce, kold 

 
Forret. Arbejdstid: ca 30 min. Kogetid, hummer: 8 min. Trækketid, hummer: 8-10 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Hummersalat med safransauce, kold:
1 levende hummer (ca. 600 g, gerne med rogn)

 
Kogelage:
4 l vand
80 g salt (1 dl)
1 bdt dild

 
Safransauce:
½ dl vand
½ g safran
2 æggeblommer, ikke for kolde
salt
2 dl olie
1 spsk citronsaft hvid peber

 
Endvidere:
½ lille friseesalat (de inderste blade)
1 lille icebergsalat
100 g lakserogn
bredbladet persille
*
Sådan laves Hummersalat med safransauce, kold:
1. Bland vand, salt og dild i en stor gryde og bring det i kog.
Kom den levende hummer i med hovedet først. Læg låg på.
Dæmp varmen, nar vandet atter er i kog, og lad hummeren koge 8 min.
Tag gryden fra varmen og lad hummeren trække i kogevandet 8-10 min.

 
2. Tag hummeren op og læg den let i pres mellem to spækkebrætter, så halen rettes ud.

 
Safransauce:
3. Bland vand og safran i en lille gryde og kog det kort til safranen er opløst.
Afkøl safranlagen.
Rør æggeblommerne godt med salt i en lille skål.
Tilsæt den tempererede olie dråbevis, mens der røres godt. øg olietilsætningen gradvis og rør, til mayonnaisen er tyk og ensartet.
Rør safranlagen i og smag til med citronsaft og peber.

 
4. Flæk hummeren med en skarp kniv fra hoved mod hale mellem hummerens mange ben.
Fjern mavesækken, der sidder helt fremme bag øjnene.
Fjern også tarmen, den mørke streng, der går midt gennem halen.
Tag eventuel rogn fra.
Knæk kløerne med et let hammerslag eller brug en nøddeknækker.
Tag al hummerkødet ud og skær det i mundrette stykker.

 
Anretning:
5. Skyl salaten og slyng den tør.
Snit salaten og fordel den på 4 tallerkener eller et fad.
Arranger hummerstykkerne på salaten.
Skær en eventuel hummerrogn i fire dele og læg dem ved siden af hummerstykkerne.
Dæk salaten med safransaucen.
Pynt med lakserogn og persille.
Server Flutes eller Baguette til.
 

Tips: Salaten kan laves med andre skaldyr, fx rejer, jomfruhummer, krebs eller krabber.
Safransaucen kan laves af mayonnaise smagt til med safran opløst i lidt vand, men kogt som her afgiver den mest smag og farve.
Salaten kan pyntes med andre typer rogn, for eksempel ørredrogn, løj rom eller stenbiderrogn, frisk eller ufarvet fra glas.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her