Logo

Hummersalat med varm hummersauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummersalat med varm hummersauce 

 
Forret Arbejdstid: 40 min. Kogetid, hummer: 15 min. Koge- og trækketid, hum­mersauce: ca 45 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Hummersalat med varm hummersauce:
2 levende hummere (à 400 g)

 
Kogelage:
3 l vand
½ dl vineddike
2 spsk salt
1 kvist timian

 
Sauce:
hummerskallerne
2 spsk olie
2 gulerødder
1 løg
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 spsk konc. tomatpuré
1 dl tør hvidvin
5 dl fiskefond eller -bouillon
2 dl piskefløde
salt og hvid peber

 
Salat:
250 g broccoli
1 lille radicchiosalat
1 lille icebergsalat

 
Marinade:
1 spsk estragon eddike
3 spsk olie
Pynt: frisk kørvel eller persille
*
Sådan laves Hummersalat med varm hummersauce:
1. Bland ingredienserne til kogelagen i en stor gryde og bring det til kogepunktet.

 
2. Kom hummerne i med hovedet først, så dør de omgående.
Læg låg på og kog dem for svag varme i 6-7 min.
Lad dem svale 6-8 min. i kogelagen.

 
3. Tag kødet ud af skaller og kløer.
Fjern den lille hårde kugle bag øjnene og skrab indersiden af kroppen fri med en ske, både den grønne lever og eventuel koral (den røde rogn).
Skær hummerkødet i skiver på langs. Fjern den mørke streng, tarmen.

 
Hummersauce:
4. Knus hummerskallerne med en kødhammer (evt. i plastpose) eller brug en nøddeknækker.
Varm olien op i en gryde og rist hummerskallerne nogle min. heri.

 
5. Skræl gulerødderne og skær dem småt ud.
Pil løget og skær også dette småt ud.
Kom det i gryden til hummerskallerne, og tilsæt herefter krydderurter og tomatpuré.
Vend dette nogle min. ved stærk varme og tilsæt så hvidvin og fiskefond/-bouillon.

 
6. Lad det koge en snes min. for svag varme under låg.
Lad det trække 10 min. herefter. Si det over i en skål.

 
7. Kog hummerfonden ind til ca 1/3 for god varme uden låg.

 
8. Kog piskefløden 3-4 min. under piskning og rør den i fonden.
Pisk det hele sammen, evt. i blender, og smag til med salt og peber.
Hæld saucen tilbage i gryden og hold den varm.

 
Salat:
9. Del broccolien i små buketter og kom dem i kogende, letsaltet vand.
Kog dem få min, de skal bevare biddet. Lad dem dryppe af.
Skyl og slyng salatbladene.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over.

 
Anretning:
10. Anret salat og broccoli midt på tallerkener eller fad og fordel hummerskiverne.
Hæld forsigtigt den varme hummersauce langs kanten af tallerken eller fad og lidt ind over salaten.
Pynt med hakket kørvel eller persille.
Tynde, ristede skiver af hvidt brød kan serveres til. Eller Flûte eller Baguette.

 
Tips: Se Fiskebouillon / Fiskefond.
Et par bladtynde skiver trøf­fel gør salaten endnu mere velsmagende.
Retten kan forberedes i god tid, men selve anretningen bør vente til sidste øjeblik.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her