Logo

Kammuslinger i safranbouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kammuslinger i safranbouillon 

 
Forret. Arbejdstid: 35-40 min. Kogetid i alt: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Kammuslinger i safranbouillon
12 store kammuslinger (frosne eller friske, evt. med skal)
eller ca 400 g frosne (uden skal)
1 lille gulerod
1 lille båd selleri
½ lille porre
½ lille fennikel
2 velmodne tomater
20 g smør
10 pistiller safran eller ½ tsk (1 g) pulveriseret
6 dl fiskebouillon
75 g smør
1 spsk Pernod
salt og hvid peber
citronsaft
Endvidere:
½ lag kørvel
*
Sådan laves Kammuslinger i safranbouillon
1. Kammuslinger med skal børstes under koldt vand, lukkemusklen skæres igen­nem, skallerne vrides fra hinanden og muslingen (med eventuel coral, det røde rognkræmmerhus) skæres omhyggeligt fri med en kniv.
Skyl kammuslin­gerne meget grundigt i koldt vand, der kan gemme sig en del fint sand.
Se Coquilles Saint-Jacques
 
2. Del store muslinger en gang på den flade led.

 
3. Skrab guleroden og skræl selleribåden. Gør porren i stand.
Befri fennikelstykket for grove, visne blade.
Skær alle grønsagerne i fine ter­ninger.

 
4. Smelt smørret i en bredbundet gryde eller i en pande med høje sider (sauterpande).
Det skal ikke tage farve.
Vend grønsagerne heri nogle min. til de er blanke.

 
5. Skold og flå tomaterne, fjern kernerne og hak tomatkødet groft.
Gnid safranpistillerne sammen med lidt fint salt og rør dem i gryden sammen med det hakkede tomatkød.
Spæd med bouillonen og lad fiskesuppen koge ind uden låg for ret god varme i ca 10 min., til der er ca 5 dl tilbage.

 
6. Læg kammuslingerne i den indkogte bouillon og kog dem 3-4 min. for svag varme.
De må ikke koge for stærkt og ikke for længe, så bliver de seje.

 
7. Tag muslingerne op med en hulske og hold dem varme, tildækket i en varm skål.

 
8. Blend eller passer suppen og pisk den blank med det blødrørte smør.
Smag til med Pernod, salt og peber og lidt citronsaft.

 
9. Fordel kammuslingerne i dybe tallerkener eller i suppekopper og hæld den hede, men ikke kogende suppe over.
Drys med hakket kørvel og server straks med Croûtoner eller Flûtes til, eller nyristet hvidt brød.

 
Tips: Se Fiskebouillon.

Se alle de bedste opskrifter med Kammusling

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.474 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her