Logo

Kammuslinger, marinerede, varme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kammuslinger, marinerede, varme 

 
Forret. Arbejdstid: 20 min. Marineringstid: et par timer Stegetid: 3-4 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Kammuslinger, marinerede, varme
12 store kammuslinger (frosne eller friske, evt. med skal)

  • eller ca 400 g frosne (uden skal) •

Til marinering:
1 bdt persille
1 bdt purløg
2 kviste frisk estragon
1 citron eller lime
salt og hvid peber

 
Tomatsauce:
500 g velmodne tomater
2 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike

 
Endvidere:
50 g smør
1 kvist frisk estragon
*
Sådan laves Kammuslinger, marinerede, varme
1. Kammuslinger med skal børstes under koldt vand, lukkemusklen skæres igennem, skallerne vrides fra hinanden og muslingen (med eventuel coral, det røde rognkræmmerhus) skæres omhyggeligt fri med kniv. Coquilles Saint-Jacques
 
2. Skyl kammuslingerne meget grundigt i koldt vand, der kan gemme sig en del fint sand.
Del store muslinger igennem en gang på den flade led.

 
Marinering:
3. Skyl, tør og hak persille, purløg og estragonblade.
Pres saften af citrusfrugten og bland den med de hakkede krydderurter.
Krydr med salt og peber.
Vend muslingerne i marinaden og lad dem trække svalt og tildækket et par timer.

 
Tomatsauce:
4. Skold og flå tomaterne, del dem en gang og fjern kernerne.
Hak tomatkødet fint, blend det eller purer det gennem en sigte.
Rør olie og vineddike i og smag til med salt og peber.

 
5. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det må ikke tage farve.
Vend de afdryppede muslinger i smørret og lad dem snurre under vending 3-4 min, til de netop er blevet hvide.

 
6. Anret muslingerne på varme tallerkener og læg tomatsaucen omkring.
Pynt med friske estragonblade og Flûtes er ideelt tilbehør.

 
Tips: Et enkelt lille, hakket løvstikkeblad kan bruges i marineringsurterne.
De smørvendte muslinger kan krydres med 1 spsk tør vermouth.
Blåmuslinger kan også med succes tilberedes på denne måde.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kammusling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.448 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her