Logo

Kammuslinger, provençalske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kammuslinger, provençalske 

 
Forret. Arbejdstid: 20-30 min. Kogetid: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Kammuslinger, provençalske
12 store kammuslinger (frosne eller friske, evt. med skal)

  • eller ca 400 g frosne (uden skal)

 
Tomatconcassé:
4 velmodne tomater
1-2 fed hvidløg
25 g smør eller 2 spsk olie
1 dl halvtør hvidvin
salt og hvid peber

 
Endvidere:
1 spsk hvedemel
10 g smør (1 spsk)
friskhakket persille
*
Sådan laves Kammuslinger, provençalske
1. Kammuslinger med skal børstes under koldt vand, lukkemusklen skæres igennem, skallerne vrides fra hinanden og muslingen (med eventuel coral, det røde rognkræmmerhus) skæres omhyggeligt fri med kniv. Se Coquilles Saint-Jacques

 
2. Skyl kammuslingerne meget grundigt i koldt vand, der kan gemme sig en del fint sand.
Del store muslinger en gang igennem på den flade led.

 
3. Skold og flå tomaterne, skær dem igennem, fjern kernerne og hak tomatkødet groft.
Pil hvidløget.

 
4. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve.
Læg muslingerne i og svits dem et par min.
Vend godt og tag dem op med en hulske. Hold dem varme.

 
5. Kom tomatconcasséen i gryden og lad den snurre 3-4 min.
Pres hvidløget i og krydr med salt og peber.
Hæld hvidvinen ved og lad det snurre ved svag varme under låg i 10 min.

 
6. Gnid imens hvedemel og smør sammen til en smørbolle.
Pisk den i gryden og lad »saucen« snurre et par min.
Vend muslingerne heri og lad dem koge et par min. for meget svag varme.
De skal netop blive hvide og faste.
Koger de for hårdt og for længe, bliver de seje.

 
7. Anret muslingeragouten i et varmt, halvdybt fad og drys med friskhakket persille eller server det til.
Spis godt landbrød til. Eller Croûtoner eller ristet brød.

 

Tips: Retten kan også laves med Blåmuslinger, og en håndfuld pillede rejer kan varmes med til sidst. 

 

Se alle de bedste opskrifter med Kammusling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her