Logo

Kanin i gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanin i gelé 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Marinering: 12 timer. Ovntid: ca 2 timer. Afkøling: mindst 2 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.   

 
# Ingredienser til Kanin i gelé
1 kanin (ca 1½ kg)

 
Marinade:
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 dl tør hvidvin
1 bdt persille
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
friskkværnet peber

 
Gelé:
8 blade husblas
5 dl lys bouillon (kalve- eller fjerkræ-)

 
Til formen:
200 g letsaltet brystflæsk (uden svær)
Form: 2 l
*
Sådan laves Kanin i gelé
1. Kaniner fås flåede og udtagne. Skær hovedet af og kasser det.
Skær lårene og forbenene af og del ryggen i 4 dele på tværs.
Kaninen er nu delt i 8 stykker.

 
Marinade:
2. Pil skalotteløg og hvidløgsfed. Hak begge dele groft.
Bland det med. hvidvin og persille, tilsæt timian- og rosmarinkvistene og krydr med friskkværnet peber.

 
3. Læg kaninkødet i en skål og hæld marinaden over.
Lad det trække, køligt og tildækket, ca 12 timer. Vend det af og til.

 
Gelé:
4. Læg husblassen i koldt vand 5-8 min.

 
5. Varm bouillonen op i en gryde.

 
6. Knug husblassen fri for vand og smelt den direkte i den varme bouillon.

 
7. Sæt ovnen på 150 °C.

 
8. For formen med tynde skiver brystflæsk.
Fordel dem, så hele formen dækkes uden at skiverne overlapper hinanden.

 
9. Tag kaninstykkerne op af marinaden og fordel dem i formen.

 
10. Si marinaden og hæld den over.
Hæld den varme gelé over og dæk formen med alufolie.

 
11. Bag retten i forvarmet vandbad ved 150 °C i ca 2 timer.

 
12. Tag formen ud af ovnen og lad den stå køligt, til geleen er stivnet.

 
13. Vend geléen ud på et koldt fad.
Det kan være nødvendigt at løsne den i kanten og evt. holde formen kort i varmt vand.

 
Tips: Pynt gerne med strimler af grøn salat og med sorte oliven.
Det er bedst at lave retten dagen i forvejen, så er man sikker på, at geléen når at stivne.
Retten holder sig 2-3 dage i køleskabet.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kanin

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.653 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her