Logo

Klipfiskesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klipfiskesoufflé 

 
Aftensmad Hovedret Forret. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Klipfiskesoufflé
300 g kogt klipfisk
Soufflédej:
25 g smør
3 spsk hvedemel
2,5 dl mælk
3 æg
1 spsk citronsaft
hvid peber
Tilbehør: 75 g smør
Souffléform. ca 1 l.
*
Sådan laves Klipfiskesoufflé
1. Del den kogte klipfisk i mindre stykker. Se Klipfisk, kogt.

 
Soufflédej:
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet, rør det glat og spæd med mælken.
Lad saucen koge igennem et par min. under piskning og tag gryden fra varmen.

 
3. Skil æggene og rør blommerne enkeltvis i saucen.

 
4. Tilsæt citronsaft og peber og kom det småt plukkede fiskekød i.
Sæt ovnen på 200 °C.
Smør souffléformen godt.

 
5. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Hæld soufflédejen i formen, den må kun være ¾ fuld, så der er plads til, at souffléen kan hæve.
Forhøj evt. kanten et par cm med en sammenlagt alufoliestrimmel.

 
6. Sæt souffleen på en varm bageplade (så hæver den lettere luftig) på nederste rille og bag den ca 30 min.
Server straks med blødt smør eller smeltet smør og server det til.

 
Tips: Det smeltede smør kan tilsættes kapers eller hakket persille.
Souffléen synker let sammen, kort efter den har forladt ovnvarmen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Klipfisk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.546 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her