Frokost Forret. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: ca 1¼ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
6 personer.
# Ingredienser
til Leverpostej, enkel
500 g svinelever
200 g fersk spæk
1 (lille) løg
10 g hvedemel (1 spsk)
2 dl fløde
30 g smør
1 æg
salt og peber
Postejform: 1 l
*
Sådan laves Leverpostej, enkel
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Befri leveren for sener, hinder og årestammer og skær den i
mindre stykker.
Skær spækket i mindre stykker og del løget et par gange.
2. Mal lever, spæk og løg 3-4 gange gennem kødhakkeren.
3. Kom hvedemel og fløde i en gryde og pisk det sammen.
Pisk, over svag varme, til det begynder at tykne.
4. Tag gryden fra varmen og pisk smørret i.
5. Rør lever-spækmassen i opbagningen sammen med ægget og
krydr med salt og peber.
Smør formen godt og hæld blandingen i.
6. Bag leverpostejen i ovnen ca 1¼ time.
Prøv, om leverpostejen er færdigbagt, ved at stikke i den
med en nål eller en stegegaffel.
Hænger der intet ved, er den færdig.
Tips: Et par ansjosfileter kan hakkes i farsen.
Så skal du være varsom med saltning.
Server rugbrød, groft brød, fx Bondebrød, fransk,
eller Flûtes
til.
Agurker,
syltede eller Asier,
syltede og rødbeder er velegnet tilbehør.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Leverpostej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------