Logo

Leverpostej, enkel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Leverpostej, enkel 

 
Frokost Forret. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: ca 1¼ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
6 personer.

 
# Ingredienser til Leverpostej, enkel
500 g svinelever
200 g fersk spæk
1 (lille) løg
10 g hvedemel (1 spsk)
2 dl fløde
30 g smør
1 æg
salt og peber
Postejform: 1 l
*
Sådan laves Leverpostej, enkel
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Befri leveren for sener, hinder og årestammer og skær den i mindre stykker.
Skær spækket i mindre stykker og del løget et par gange.

 
2. Mal lever, spæk og løg 3-4 gange gennem kødhakkeren.

 
3. Kom hvedemel og fløde i en gryde og pisk det sammen.
Pisk, over svag varme, til det begynder at tykne.

 
4. Tag gryden fra varmen og pisk smørret i.

 
5. Rør lever-spækmassen i opbagningen sammen med ægget og krydr med salt og peber.
Smør formen godt og hæld blandingen i.

 
6. Bag leverpostejen i ovnen ca 1¼ time.
Prøv, om leverpostejen er færdigbagt, ved at stikke i den med en nål eller en stegegaffel.
Hænger der intet ved, er den færdig.

 
Tips: Et par ansjosfileter kan hakkes i farsen.
Så skal du være varsom med saltning.

 
Server rugbrød, groft brød, fx Bondebrød, fransk, eller Flûtes til.
Agurker, syltede eller Asier, syltede og rødbeder er velegnet tilbehør.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Leverpostej

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her