Logo

Persillesylte med sennepsdip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Persillesylte med sennepsdip

 

Persillesylte er en fyldig forret, som også kan bruges som frokostret eller på en buffet. Når man planlægger en middag med en kold forret, som kan laves i god tid, er det lettere at overkomme den varme hovedret.

12 personer. Er I 6, så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 1 time. Køletid: 3-4 timer.

 

# Ingredienser til Persillesylte med sennepsdip:

500 g sprængt, røget skinke eller hamburgerryg

lidt olie til formen

8 blade husblas

100 g skalotteløg

½ dl hvidvinseddike

½ dl vand

1 bundt bredbladet persille

3½ dl tør hvidvin

salt og peber

 

Sennepsdip:

4 spsk grov sennep

200 g cremefraiche 38%

 

Tilbehør:

cornichoner og brød

lidt bredbladet persille til pynt

*

 

Sådan laver du Persillesylte med sennepsdip

Kog skinken i rigeligt vand i ca. 45 min. ved svag varme.

Lad kødet trække i vandet i 10-15 min. mere.

Tag kødet op, og skær det i små terninger.

Læg terningerne i en brødform (1½ liter) smurt med olie.

Sæt formen i køleskabet, og lad kødet køle af.

 

Læg husblasbladene enkeltvist ned i en skål med koldt vand, og lad dem udbløde i ca. 5 min.

Hak skalotteløgene fint, og kog dem med vineddike og vand i 5 min.

Tag gryden af varmen.

Knug vandet ud af husblasbladene, og lad dem smelte i den lune eddikelage.

 

Skyl persillen, og pluk bladene af stilkene.

Blend persillebladene (tag lidt fra til pynt) med hvidvin til ensartet konsistens.

Tilsæt eddikelagen med husblas, og blend et par min.

Smag lagen til med salt og peber, og hæld den derefter i formen med kødet.

Sæt formen tilbage i køleskabet i 3-4 timer, til persillesylten er stivnet.

 

Rør sennep og cremefraiche sammen, og smag til med salt og peber.

Løsn persillesylten fra formen, og vend den ud på et skærebræt.

Skær den i skiver, og server med sennepsdip, cornichoner og brød.

 

Her finder du flere opskrifter på dejlige forretter. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her