Forret. Arbejdstid: 45 min. Afkøles, dej: 60 min. Bagetid: ca 20 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Trøffelragout i butterdejspostejer
1 ds trøfler (ca. 50 g)
1 skalotteløg
20 g smør
2 spsk cognac
1½ dl piskefløde
50 g andeleverpuré
salt og hvid peber
Butterdejspostejer:
125 g hvedemel
¾ dl koldt vand
25 g smør
½ spsk eddike
1 knsp fint salt
75 g fast smør til indrulning
æg, sammenpisket til pensling
persille
*
Sådan laves Trøffelragout i butterdejspostejer
Butterdejspostejer:
1. Bland mel, vand, smør, eddike og salt til en smidig dej.
Stil den koldt og tildækket ca 1 time.
2. Rul dejen ud til en aflang plade ca 1 cm tyk og fordel
tynde skiver koldt smør på ⅔
af dejpladen.
Fold den i 3 lag og rul atter dejen ud, se Butterdej.
3. Rul den færdige dej ud i ½-1 cm's tykkelse.
Stik dejen ud med et glas i 8 cirkler, ca 7 cm i diameter.
Brug 4 af cirklerne til postejernes bund.
Udstik resten af cirklerne med et mindre glas i et låg og en
ring, ca 1 cm bred.
4. Sæt ovnen på 200°. Pensl bundene med sammenpisket æg, pas
på, at det ikke kommer ud over kanterne, så hæver postejerne skævt.
Læg ringene på bundene, så kanterne mødes.
5. Læg postejer og låg på en meldrysset plade.
Pensl med æggehvide.
Bag postejerne ca 20 min, til de er gyldne og lette.
Lad postejerne svale utildækket på en bagerist.
Trøffelragout:
6. Hæld lagen fra trøflerne og gem den. Skær trøflerne i
stave.
7. Pil skalotteløget og hak det fint.
Svits løget et par min. i smørret, uden at det tager farve.
8. Tilsæt trøfler, 1 spsk trøffellage, cognac og piskefløde.
Lad det koge 4-5 min. uden låg, til saucen er jævn.
9. Gnid andeleverpuréen gennem en sigte og rør den i ragouten.
Varm den igennem og smag til med salt og peber.
Anretning:
Fordel ragouten i butterdejspostejerne, læg lågene over og
pynt med en lille kvist persille.
Tips: Der fås frosne butterdejspostejer af udmærket
kvalitet.
Se Andeleverpuré.
Andelevermousse, som købes i delikatesseforretninger, kan
erstatte puréen.
Se Trøfler.
INFO: Trøffel er en fællesbetegnelse for en række arter af
underjordiske, knoldformede svampe, som vokser på rødderne af visse træarter.
Nogle af arterne er delikate og er meget dyre.
Se alle de bedste opskrifter med Trøfler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------