Logo

Vagtler i gelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vagtler i gelé 

 
Forret. Arbejdstid: 10 min. Stege- og kogetid, vagtler: 20 min. Kogetid, bouillon: 30 min.
Kogetid, grønsager: 5 min. Afkøling: 1-2 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Vagtler i gelé
4 vagtler
30 g smør
salt og peber

 
Garniture:
8-10 champignon
4 forårsløg
1 jævn gulerod

 
Bouillon:
4 dl hønsebouillon
2 blade husblas
1 æggehvide
*
Sådan laves Vagtler i gelé
1. Gå vagtlerne efter for fjerposer og halskirtler.

 
2. Varm smørret i en stegegryde og brun vagtlerne på alle sider.
Flyt dem over i en anden gryde og hæld hønsebouillonen over.
Kog fuglene ca 15 min, tag dem op og lad dem svale.
Skær brystfileter og lår/overlår af vagtlerne. Si bouillonen.

 
Garniture:
3. Gør grønsagerne i stand.
Svampene skal skives, forårsløg skal befries for så lidt som muligt, og guleroden skal skæres i tynde mønter.
Kog grønsagerne få min. i bouillonen, sammen eller hver for sig, men tag dem op, så snart de har fået nok, det vil sige er kogte, men stadig har bid.

 
4. Lad bouillonen stå, til den er håndvarm og skum fedtet helt af.

 
5. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 5-6 min.
Tag den op, knug den let og kom den i den afsvalede hønsebouillon sammen med æggehviden.
Sæt gryden over varmen og pisk det sammen.
Varm bouillonen op til kogepunktet under piskning.
Tag den fra varmen, læg låg på og lad den stå 10-15 min.
Si den fint. Nu er der ca 2 dl klar fond tilbage.

 
Anretning:
6. Anbring vagtelbrystfilet- er og vagtellår på 4 kolde dybe tallerkener.
Anbring grønsagerne dekorativt omkring vagtelstykkerne og fordel fonden forsigtigt ved.
Stil vagtlerne koldt mindst 1 time og gerne 2, til bouillonen er geleret.

 
Tips: Toast Melba kan serveres til. Eller Flûtes.
Kalvebouillon kan erstatte hønsebouillonen.
Bouillonen kan krydres med 1-2 spsk halvtør sherry, ikke mere.
Andre grønsager kan bruges, fx sukkerærter, broccoli eller majroer skåret olivensmå, ligesom smagen af fjerkræ kan understreges, hvis der i geleen også anbringes små stykker stegt kyllingelever.

 

Se alle de bedste opskrifter med Vagtel

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her