Logo

Agerhønsebryst, farseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agerhønsebryst, farseret

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time Stegetid: 40 min. Kogetid, sky: ¾-1 time (4 personer)
Middelsvær at lave. Retten er dyr. Retten kan fryses
 
# Ingredienser til Agerhønsebryst, farseret:
4 unge agerhøns

 
Fars:
250 g skært kalvekød
6 kyllingelevere
10 champignon
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk friskhakkede krydderurter (fx rosmarin, timian og persille)
krummen af 1 skive grahamsbrød, blødt op i mælk
1 æggeblomme
2 cl armagnac
1 lille ds trøfler (4 skiver tages fra til pynt, resten hakkes groft)
salt og peber
12 champignon til pynt

 
Sky:
skrog fra agerhønsene
1 skalotteløg
1 lille udskivet gulerod
1 spsk smør  
krydderurtebuket (fx timian og persille)
salt og 5 peberkorn
evt. Maizenamel
Ovnfast fad

 
* Sådan laves Agerhønsebryst, farseret:
1. Gør agerhønsene i stand, se Agerhøne
Skær brystet fri af fuglen med en skarp kniv.

 
2. Fars: Gør indmaden i stand og skær resten af kødet fra skrog, lår, vinger m.m.
Kør kød og indmad gennem kødmaskinen sammen med kalvekød, kyllingelever, cham­pignoner, løg, hvidløg og krydderurteblanding.
Bland den opblødte grahamsbrødskrumme i, samt æggeblomme, armagnac, trøfler, salt og peber. Sæt ovnen på 180°C.

 
3. Læg farsen i et godt smurt ovnfast fad.
Tryk agerhønsebrysterne let ned i farsen.
Læg champignon imellem.
Sæt fadet i ovnen, ca. 40 min.
Prik med en nål i det højeste bryst. Når saf­ten er klar, er kødet det også.
Pynt med tynde trøffelskiver.

 
Sky:
4. Flæk de afpillede skrog i mindre stykker og brun dem i smør med løg, gulerod, krydderurtebuket, salt og peberkorn.
Hæld koldt vand ved, så det netop dækker, og lad det snurre ca. 1/2 time under låg.

 
5. Si skyen. Den kan koges ind for god varme uden låg og serveres som skysauce, eller den kan jævnes let, fx med Maizenamel.

 
Tips: Server små pillekartofler til. Eller brødcroutoner, som er franskbrødsskiver skåret i firkanter og stegt i smør på begge sider.
Kan fryses; holdbarhed: 1-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Agerhøne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.419 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her