Logo

Brisler med grønne ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brisler med grønne ærter 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Udvandes: 10-15 min. Kogetid, brisler: 3-4 min. Stegetid, brisler: 4-6 min. Stegetid, nyrer: 4-5 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (4 personer)

 
# Ingredienser til Brisler med grønne ærter:
400-500 g brisler (helst af »nødden«)
1 lille, lys kalvenyre
60 g smør
1 spsk olie
salt og peber

 
Sauce:
2 skalotteløg
1,5 dl (halv)tør hvidvin
1,5 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
salt og peber

 
Tilbehør:
3 skalotteløg
300 g bælgede, grønne ærter (evt. frosne, fine)
10 g smør
½ dl hønsebouillon
½ bdt persille

 
* Sådan laves Brisler med grønne ærter:
1. Vand brislerne ud. Se Brisler

 
2. Kom brislerne i kogende, letsaltet vand og kog dem få minutter.
De skal netop nå at skifte farve, blive hvidere, og fastere.
Tag dem op, skyl dem koldt og befri dem for hinder og uregelmæssigheder.

 
3. Skær brislerne i mundrette stykker.

 
4. Befri kalvenyren for eventuelt fedt, hinder og årestammer og skær den i ½ cm tykke skiver.

 
5. Krydr brisselstykkerne med salt og peber og steg dem 4-6 minutter i smør på panden ved ikke for kraftig varme, så steger de hårde.
Tag dem op og hold dem varme i en varm skål tildækket, evt. i varmeskab eller lun ovn.

 
6. Kom mere smør på panden, kom olien i og lad det blive pænt varmt, før de salt- og peberkrydrede nyreskiver vendes heri nogle minutter.
De skal være rosa, men ikke rå.
Tag dem af panden og hold dem varme som brislerne.

 
Sauce:
7. Smelt lidt mere smør på panden (fra nyrerne) og steg de hakkede skalotteløg få minutter.
Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind for ret god varme, til der er ca. ½ dl tilbage.
Tilsæt bouillonen, lad det koge igennem, tilsæt herefter fløden og lad saucen koge jævn.
Smag til med salt og peber.

 
Tilbehør:
8. Pil og hak skalotteløgene.
Lad dem snurre klare i smør, kom ærter i, vend kort og tilsæt så hønsebouillonen.
Lad ærterne blive gennemvarme under vending af og til.
Vend til sidst et par spsk hakket persille i.

 
9. Anret ærterne på fadet og læg nyre- og brisselstykker ved siden af.
Hæld lidt af saucen over, så nyre-brisselstykkerne får ragoutkarakter , og server resten af saucen til.
Server retten med godt, hvidt brød: se fx Baguette.

 
Tips: Ærterne kan også blandes med strimlet, grøn salat. Helbladet spinat kan supplere (eller erstatte) ærterne. Spinatbladene skal skylles, nippes og dampes i det vand der hænger ved, til de er faldet sammen, spules koldt og vendes gennemvarme i smør, evt. krydret med en anelse hvidløg. Frossen spinat skal bare tø igennem og vendes i smørret, til den er gennemvarm. Beregn 300 g frossen spinat til denne portion eller 500 g frisk.
Hele, kogte brisler fryses bedst i kogelagen. Holdbarhed: 3-4 måneder.

 
Se flere opskrifter med Brisler 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her