Logo

Burritos med svinekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burritos med svinekød

 
Her får du den allerbedste opskrift på burritos. Se hvordan du laver en lækker burrito med fyld af bønner, flæskesteg, grønsager fx avocado samt mozzarella ost

Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
480 g stegte bønner (se opskrift)
eller stegte bønner på dåse
1 frisk flæskesteg uden ben og svær (ca 1150 g)
150 g hakkede løg
1 gulerod, i skiver
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk salt
½ tsk koriander, let knust
Frisk tomatsalsa (se opskrift)
12 mel tortillaer (20 cm i diameter) Køb færdige eller bag selv
2 mellemstore faste, modne avocadoer, skrællede, uden sten, i tern
120 g strimlet mozzarella ost
Gulerodsstave, avocadoskiver og koriander eller bredbladet persille kviste til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Tilbered stegte bønner. (se opskrift)

 
2. Læg flæskestegen, løg, gulerod i skiver, hvidløg, salt, spidskommen og koriander i en 5-liters gryde.
Tilsæt vand så det lige dækker stegen.
Bring det i kog over høj varme. Skru varmen ned til lav.
Læg låg på og lad det simre i 2 til 2½ time indtil stegen er mør.

 
3. Tilbered frisk tomatsalsa. (se opskrift)

 
4. Forvarm ovnen til 180 °C.
Fjern flæskestegen fra gryden; sæt den til side.
Si væden gennem en si beklædt med ostelærred; gem 1¼ dl af væden.

 
5. Læg flæskestegen på stativet i bradepanden.
Steg den i 40 til 45 min indtil den er godt brunet, vend den en gang.
Lad den stå og afkøle indtil den er kold nok at arbejde med.

 
6. Skær det yderste fedt af stegen og smid det ud.
Brug 2 gafler, træk kødet i grove strimler.
Bland kødet og den gemte væde i en mellemstor pande.
Varm det over mellem varme i 5 min eller indtil kødet er varmt og fugtigt af væden; rør ofte.

 
7. Blødgør og varm tortillaerne. (Teknik nedenfor)
Opvarm bønnerne igen, hvis det er nødvendigt.

 
8. Læg ca 2 ½ spsk af bønnerne på den nederste halvdel af 1 tortilla; spred det lidt ud.
Læg svinekødet. salsa, avocado i tern og ost lagvis over.

 
9. For at forme dem, fold højre side af tortillaen op over fyldet; fold bunden op over fyldet, rul den derefter løst op, lad venstre side af burritoen være åben.
Pynt hvis det ønskes.

 
Blødgøring og opvarmning af tortillaer: Stabel tortillaerne og pak dem ind i folie. Varm tortillaerne i en 180 °C varm ovn i 10 min indtil tortillaerne er varme. Eller varm den i en mikroovn. Stabel tortillaerne og pak dem ind i film; sæt dem i mikroovnen på høj i ½ til 1 minut, vend dem og roter ¼ omgang under opvarmningen.


Burritos med svinekød 
Trin 2: Tilsæt vand så det lige dækker stegen.


Burritos med svinekød 
Trin 6: Træk stegen i grove strimler.


Burritos med svinekød 
Trin 9: Form burritoen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tortilla

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
INFO: En Burrito eller Taco de harina er en slags pandekage med kødfyld, der bliver spist meget i Mexico. Burritodejen er normalt let grillet eller dampet, for at blødgøre den og gøre den mere smidig.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her