Logo

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

 

Butter Chicken, eller på indisk murgh makhani, er en indisk ret, der er populær på indiske restauranter i hele verden. Oprindeligt var det en resteret, nemlig rester af tandoori-kylling varmet i en krydret tomatsauce.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 2 timer. Koge/bagetid: 35 min.

 

# Ingredienser til butter Chicken:

600 g kyllingefileter

1 spsk citronsaft

1 spsk stødt chili

1 tsk salt

6 fed hvidløg

25 g frisk ingefær

1 spsk garam masala

1 spsk olie

1 spsk citronsaft

2 dl græsk yoghurt

 

Sauce:

2 friske. grønne chilier

50 g smør

hvidløg og ingefær

1 spsk garam masala

2 ds purerede tomater (800 g)

1 spsk stødt chili

1-2 dl piskefløde

1 spsk honning

2 tsk stødt fennikel

 

Drys: 1 bundt frisk koriander

 

Tilbehør:

2-4 naan brød

300 g basmatiris

500 g grønne grønsager (bønner, spinat eller broccoli)

*

 

Sådan laver du butter Chicken:

 

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

Skær kødet i store terninger [3-4 cm), og vend dem med citronsaft, chili og salt i et fad.

Sæt det i køleskabet i 1 time.

 

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.

Skræl ingefæren, og skær den i tynde strimler.

Tag halvdelen af hvidløg og ingefær fra til saucen.

Bland eller blend resten med garam masala, olie, citronsaft og yoghurt.

Vend det i de marinerede kyllingestykker, og sæt det i køleskabet i mindst 1 time.

 

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

Rens chilierne for frø og mellemvægge, og snit dem fint.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chili, hvidløg, ingefær og garam masala.

Steg under omrøring i 5-8 min., og tilsæt de purerede tomater og stødt chili.

Kog saucen godt igennem, skru ned, og lad den simre i mindst 20 min. til saucen er tyk.

 

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

Varm ovnen op til 225 °C.

Bred de marinerede kyllingestykker ud på en bageplade med bagepapir. og bag dem i ovnen i 5 min. Vend dem, og bag dem i yderligere 5-8 min. til de er akkurat gennemvarme.

 

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

Læg kyllingestykkerne i saucen, og varm retten igennem.

Tilsæt fløde, og smag til med honning, fennikel og salt.

Drys med frisk koriander, og server med naan, kogte ris og grønsager.

 

Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret

Se alle de skønne opskrifter med kyllingebryst HER 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingebryst med kålKlassiker i nye klæder. Sprød og sund version af kylling finsnittet kål og masser af smag!...
• Kylling med sennep-citronsauceEn meget hurtig ret at få på bordet, og så er den fyldt med masser af gode vitaminer....
• Kyllingebryst med ingefær og grønsagerDer er masser af smag og gode grønsager i denne nemme og sunde wokret. Sæt trumf på med...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os