 
 
   
Her får du chili con carne
i 5 spændende udgaver. Med oksekød, med svinekød, vegetarisk og selvfølgelig
guacamole og mexicansk guavagelé
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 1 time 30 min. 6 personer. 
 
# Ingredienser
3 fed hvidløg
3 løg 
2 kg hakket oksekød 
2 spsk olie 
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk friskkværnet
peber
500 g flåede tomater
100 g tomatpasta
1 tsk Tabasco 
1½ spsk kraftig
oksefond
700 g kidneybønner
fra dåse
salt 
 
* Tilberedning
Pil hvidløg og løg,
hak dem. 
Brun oksekødet 10
min i en stor sauterpande uden ekstra fedtstof.
Tag kødet op med en
hulske. 
Brun hvidløg og løg
5 min i olie på samme pande. 
Tilsæt oksekød,
spidskommen, chili, peber, tomater, 
tomatpasta, Tabasco,
oksefond og kidneybønner. 
Krydr med salt. Lad
det simre for meget lav varme 1¼ time. 
Smag på retten, og
suppler krydringen, hvis det behøves. 
Serveres meget varm.
 
Vegetarisk chili
Udskift oksekødet
med 300 g kikærter fra dåse, 
250 g grønne linser,
2 gulerødder i tern og 3 kartofler i tern.
 
Chili med
svinekød
Oksekødet kan
udskiftes med fx samme mængde svinesmåkød.
 
Guacamole
Bland tern fra 3
avokadoer med 1 finthakket skalotteløg, 1 
hakket tomat og saft
af 1 citron.
Krydr med salt og
peber.
Køl af 2-3 timer i
køleskab og servér som forret med nachos til.
 
Mexicansk guavagelé
Hæld 2½ l vand i en
lille gryde, tilsæt 15 g gelatinepulver, og 
bring det i kog. Tag
det fra varmen, og tilsæt 2 guavaer 
(hakket på
foodprocessor), 3 spsk mel og ½ l mælk.
Lad det stivne 6 timer
i køleskab. Serveres som dessert.
 
Se alle de bedste
opskrifter med  Oksekød  Gris  Salat  Tilbehør  Brød  Favoritter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------