Logo

Rødvinsgelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødvinsgelé


Rødvinsgelé er en flot afslutning på en fin middag. Rødvinsgelé med hindbærsmag er en frisk og velsmagende dessert, der ikke ligger tungt efter et større måltid. Den kan også laves uden fyld.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. Køletid: 2 time. Ikke fryseegnet. 

 
# Ingredienser
50 g rosiner
4 citroner

3 spsk (ca 50 g) melis
8 blade husblas

5 dl rosé- eller rødvin
4 spsk hindbærlikør eller koncentreret hindbærsaft
1 dl piskefløde

mørk farin

 
* Fremgangsmåde
1. Læg rosinerne i blød i saften af 1 citron, rørt op med melis.

 
2. Læg husblassen i blød i koldt vand.

 
3. Skræl resten af citronerne og fjern al den hvide hinde.
Del citronkødet i både, træk hinderne af og skær dem igennem på langs.
Tag lidt fra til pynt.

 
4. Bland citron kødet med rosiner og fordel det i portionsglas.

 
5. Varm vinen op, men lad den ikke koge.
Knug husblassen fri for vand og smelt den i den varme vin.
Derefter tilsættes likør eller saft.

 
6. Når geleen begynder at tykne, hældes den over frugten i glassene, der sættes i køleskabet, til desserten er stiv.

 
7. Pisk fløden og læg en top i hvert glas.
Drys lidt farin over og pynt med citronbåde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her