Logo

Chop Suey

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chop Suey 

 

Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 30 min. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)

 

# Ingredienser til Chop Suey:

400 g skært flæskekød, evt. af skinke

2 løg

3 stilke blegselleri

2 håndfulde sukkerærter eller 1 lille kinakål

2 gulerødder

250 g friske bønnespirer

4 dl bouillon

3 spsk kinesisk soja

50 g smør

2 spsk olie

salt og peber

*

Sådan laves Chop Suey:

1. Skær kødet i strimler.

 

2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver, snit blegsellerien fint og riv gulerødderne groft.

 

3. Varm olien og smørret op i en dyb pande.

Svits løgene klare heri, tilsæt kødet og lad det brune.

Kom herefter de groftrevne gulerødder og den snittede blegselleri i.

Svits det, under omrøring, i ca. 5 min. Krydr med salt og peber.

 

4. Tilsæt soja og bouillon og lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 15 min.

 

5. Tilsæt sukkerærter/kinakål og lad retten koge yderligere ca. 10 min.

 

6. Skyl imens bønnespirerne koldt, bræk eventuelle brune spidser af.

Lad bønnespirerne dryppe af i et dørslag.

 

7. Tilsæt de afdryppede bønnespirer, kort før retten er færdig.

De må ikke koge for længe, men blot gennemvarmes, ellers mister de sprødheden.

 

Løse ris kan serveres til.

 

Tips: Retten kan tilsættes bambusskud.


INFO: Chop suey (kinesisk: 杂碎, pinyin: zasuier; blandede bidder) en amerikansk opfundet kinesisk-inspireret ret, der består af kød (ofte kylling, alternativt fisk, oksekød, rejer eller svinekød), der lynsteges med grønsager som bønner, kål og bladselleri i en jævnet sauce. Typisk serveres retten med ris, men kan også serveres med nudler.

Retten blev opfundet i Nordamerika i slutningen af 1800-tallet, sandsynligvis inspireret af en ret fra det sydlige Guangdong, som blev tilpasset efter de tilgængelige råvarer. Chop suey kendes fra mange kinesiske restauranter i den vestlige verden.

 

Se alle de bedste opskrifter med Chop Suey 

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?