Logo

Enkel bouillabaisse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Enkel bouillabaisse 

Denne variant af den klassiske fiskesuppe bliver garanteret populær. En herlig duft af basilikum og fennikel lokker gæsterne til bordet.

• Fenniklens blade ligner dild. Den er meget god i fiskeretter. Både frø og knold kan anvendes.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
500-600 g fiskefilet, gerne flere slags
1 spsk friskpresset citronsaft
750 g tomater eller 2 dåser knuste
2 røde peberfrugter
1 løg
3 fed hvidløg
4 spsk olie
1 tsk tørret oregano
1 tsk hele fennikelfrø
4 dl fiskebouillon (eller fond)
2½ dl tør hvidvin
salt, hvid peber
½ dl frisk basilikum
 
* Tilberedning
1. Dup fiskefileterne tørre, skær dem i tern og
dryp dem med citron.
Skold og flå tomaterne, skær dem i tern.
Skær stilkfæstet fra.
Del peberfrugterne i kvarte, fjern kernerne og
skær frugtkødet i strimler.
Pil løg og hvidløg og hak det fint.

 
2. Opvarm olien i en stor gryde.
Lad løg, hvidløg, oregano og fennikel stege
ca. 3 min under omrøring.
Tilsæt tomater og peberfrugt og steg yderligere 2 min.

 
3. Tilsæt fiskebouillon og vin og giv det hele et opkog.
Smag til med salt og peber.

 
4. Læg fiskestykkerne i saucen, de tykke og faste stykker først.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme,
til fisken er gennemkogt, ca. 5 min.
Skyl basilikummen og ryst vandet af.
Pil bladene af og drys dem over fiskeretten.

 
Enkel bouillabaisse
Pr. portion: Kalorier 406 = Kilojoule 1702
Kulhydrat 15 g Protein 30 g Fedt 25 g (55%) Fibre 4 g

 
SERVERINGSFORSLAG
Byd et godt brydebrød til.
Lav en enkel aioli med cremefraiche, hvidløg og safran og
server den til.

 
Tips:


Enkel bouillabaisse 

Til en bouillabaisse kan du anvende stort set
en hvilken som helst slags fisk, bare den er
nogenlunde fast i kødet.
Torsk, makrel og rødspætte er gode sorter.
Havtaske er en noget eksklusiv, men en meget
fin fisk at anvende i suppe. Den har fast kød og
kun et bruskben i ryggen. Det er let at skære
koteletterne fra med en filetkniv, på samme måde
som man skærer kødet fra et koteletben.
Du kan også bede fiskehandleren om at flå havtasken
og skære den ud i fire koteletter.
Læg fiskestykkerne i tomatsaucen og
kog dem ca. 12 min.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her