 
 
   
En god udnyttelse af
aubergine og squash, som i sig selv ikke har nogen udpræget smag. Sammen med
det salte kød og en champignonsauce, kommer grønsagerne helt til sin ret. 
Tid: 40-45 min,
heraf 10-15 min gratinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed  3 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
1 aubergine 
1-2 squash 
2 tomater 
400 g hamburgerryg 
 
CHAMPICNONSAUCE: 
1 ds. champignon i
skiver ( 200 g) 
1 lille stykke
rodselleri ( 50 g) 
2 spsk smør eller margarine 
3 spsk hvedemel 
4 dl mælk 
1 tsk salt 
¼ tsk sort peber 
 
GRATINERING: 
2 dl reven ost 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl aubergine og
squash og skær dem i skiver. 
Kog dem et par min i
letsaltet vand. Lad dem løbe af. 
Eller kog dem i
mikroovnen i en anelse vand ved 750W i 5-6 min. 
 
2. Læg aubergine og
squash lagvis med skivede tomater i et letsmurt ovnfast fad. 
Skær kødet i skiver
og læg dem taglagt ovenpå grønsagerne. 
 
3. Lav saucen: 
Hæld væden fra
champignonerne, svits champignonerne sammen med fine tern 
af selleri i
fedtstoffet et par min. 
Drys melet over og
spæd med mælk under omrøring. 
Lad saucen koge 3-5 min.
Smag til med salt og
sort peber. 
 
4. Hæld saucen over
kød og grønsager og drys rigeligt med ost over. 
Gratinér retten ved 225
°C i 10-15 min. 
Server med brød og
en blandet salat. 
 
Tips: Denne ret kan tilberedes i portionsforme,
hvor alle så gratineres samtidig. 
Den kan fryses og så
optøs og varmes i mikroovnen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
-----------
ooo OÔO ooo -----------