Logo

Fisk i ovn med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk i ovn med krydderurter

 
Hel fisk i ovn - Mange fisk fx torsk og makrel kan med fordel tilberedes i ovnen, enten stegt eller »kogt« under folie eller i stegepose.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min. Stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 

 
# Ingredienser
1¼ kg torsk eller makrel
2 tsk salt

2 porrer
1 dl hakkede krydderurter, fx persille, dild, purløg
50 g smør eller margarine

 
* Tilberedning
1. Rens og skyl fisken. Drys den med salt.
Rens og snit porrerne fint.
Kom dem i fisken sammen med halvdelen af krydderurterne.


2. Læg fisken i et smurt, ovnfast fad.
Dæk med folie.
Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 15 min.

 
3. Tag folien af, drys resten af krydderurterne på og fordel smørklatter over.
Lad fisken få endnu 5 min.

 
Tips:
Middage hvor hovedretten er fisk kræver tilberedning i sidste øjeblik, for fisk bør ikke opvarmes, den skal steges eller koges umiddelbart før serveringen, ellers går den gode smag tabt. Men sauce og andet tilbehør kan som regel forberedes i god tid.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 14.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her