Logo

Forårets ravioli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forårets ravioli 

Næste gang der er friske asparges at købe, er det tid at lave denne fantastiske sauce til raviolien. Asparges er en glimrende A-vitamin-kilde.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 35 min. 6 portioner

 
# Ingredienser
1 bundt friske grønne asparges, 250 g
2 tsk olie
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
2 dåser hele tomater à 400 g
1 tsk tørret timian
salt og sort peber
450 g ravioli med svampe eller ost
1 dl reven frisk parmesanost (valgfrit)

 
* Tilberedning
1. Skyl aspargesene og bræk enderne af.
Bring lidt vand i kog i en gryde.
Læg aspargesene i et dørslag, læg det i gryden,
læg låg på og lad aspargesene dampe,
til de er knapt møre, ca. 5 min.
Tag aspargesene op, lad dem svale af og
skær dem i 1 cm store bidder.
Gem 6 hele aspargeshoveder.

 
2. Rens og hak peberfrugten.
Pil og hak hvidløget.
Opvarm olien ved jævn varme på en
stor pande.
Brun peberfrugten ca. 5 min.
Tilsæt hvidløg og steg yderligere 30 sek.
Tilsæt tomaterne med væde, timian og ½ tsk sort peber
og lad det simre, til saucen er jævn, ca. 20 min.

 
3. Kog raviolien efter pakkens anvisninger.
Lad raviolien dryppe godt af.

 
4. Kør saucen i foodprocessoren, til den er jævn og glat.
Hæld saucen tilbage på panden og tilsæt aspargesene.
Varm ved jævn varme, til saucen er varm, ca 5 min.
Smag til med salt og sort peber.
Anret raviolien på tallerkener og hæld saucen over.
Drys med reven parmesanost og garner med
aspargeshoveder.

 
Forårets ravioli:
Pr. portion: Energi: Kcal 175 = kj 711
Kulhydrat 20 g Protein 8 g Fedt 7 g (36%) Fibre 2 g

 
Tips:


Forårets ravioli 

Køb lysegrønne asparges med lige stilke og
lukkede knopper.
Undgå asparges med åbne knopper, de er
oftest gamle og har en bitter smag.


Forårets ravioli 

Forbered aspargesene ved at brække enderne af.
Hvis stilkene er kraftige og hårde, kan du skrælle
det yderste lag af med en kartoffelskræller.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her