Logo

Gammeldags stegt dyreryg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gammeldags stegt dyreryg


Dyreryg stegt på traditionel vis, her med tyttebær og kartoffelkroketter. Lækker aftensmad som mormor lavede det. En nem og god opskrift med dejlig vildt sauce

Til 8 personer. Tilberedningstid: 1¾ time. Ikke særlig fryseegnet

 

# Ingredienser

1 dyreryg på 2-2½ kg
salt og peber

100 g røget spæk
Sauce:

40 g smør

4 spsk hvedemel
5 dl mælk

kulør

salt og peber

1 dl piskefløde

2 spsk rønnebærgelé eller ribsgelé

 

* Tilberedning

1. Puds kødet fri for sener og hinder.

Læg dyreryggen på risten over bradepanden.

Krydr med salt og peber.

Læg tynde skiver spæk over dyreryggen.

 

2. Brun ryggen i ovnen ved 250 °C i 10-15 min.

Dæmp varmen i ovnen til 160 °C.

 

3. Smelt smørret i en gryde og rør melet i.

Tilsæt mælken lidt ad gangen og lad saucen koge i 5-6 min.
Kom kulør i og smag til med salt og peber.

Hæld saucen over dyreryggen, når den er brunet.

Dryp ryggen jævnligt med saucen under stegningen.

 

4. Hæld skyen fra bradepanden over i en gryde.

Tilsæt fløden.

Lad saucen koge igennem og smag til med salt og peber og gelé.

 

5. Skær fileten fra benet med en skarp kniv og skær hver filet i 1 cm tykke skrå skiver.

Læg skiverne tilbage på rygbenet.

Saucen serveres til sammen med kogte eller stegte kartofler, ristede kantareller, Waldorfsalat og gelé.

 

Alternativer

 

Dyreryg stegt i gryde

Brun dyreryggen i rigeligt smør på alle sider, drys med salt og peber og hæld lidt fløde ved.

Steg ryggen under låg ved svag varme i 40-50 min.

Dryp jævnligt med fløde under stegningen, i alt 3-4 dl piskefløde.

Tilsæt 2-3 spsk revet rugbrød du sidste 5 min af stegetiden.

Server kødet som netop beskrevet ved foregående opskrift med små hvide pillekartofler, Waldorfsalat samt ribs- eller rønnebærgelé.

 

Dyreryg stegt i folie

Pak dyreryggen i folie.

Steg den indpakket ved 170 °C i 1 time.

Luk folien op og hæld skyen fra.

Efterbrun dyreryggen ved 225 °C i 10 min.

Kog skyen op med lidt fløde og jævn til sauce.

 

En rødkålssalat kan serveres til, se opskrift her

 

Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn salat HER

Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 233 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Dyreryg med kvædekompotDejlig gæstemiddag til en kold aften; dyreryg med kvædekompot og en skøn sauce. Menuen kan...
• Stegt dyreryg til festDyreryg er festmad, og nok til 8 personer i en ryg. Rådyr, rensdyr, hjort eller elg...
• Dyreryg med kvædekompotDejlig gæstemiddag til en kold aften; dyreryg med kvædekompot og en skøn sauce. Menuen kan...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!