Logo

Tilbehør til vildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tilbehør til vildt

 
Kartofler, Waldorfsalat og gelé er det traditionelle tilbehør til vildt men der kan serveres en hel del andet, som du får opskrifter på i det følgende. Der er også opskrift på en vildtbouillon (se tips s. 5), som danner basis for enhver god vildtsauce. Bouillonen kan fryses i småbægre, så er det nemmere at tage en portion til sauce.

 
Klik og se opskriften:
Ristede svampe
Champignon a la creme
Hasselbackkartofler
Kartoffelkroketter
Fransk kartoffelgratin
Glaserede løg
Waldorfsalat
Kastanjepuré
Rørte tyttebær
Syltede rønnebær

 

 

Ristede svampe

Til 4 personer. Tilberedningstid: 10 min.
 
# Ingredienser
500 g kantareller eller champignoner
2-3 spsk smør
½ citron

salt og peber
 
* Tilberedning
1. Befri svampene for rodskiver og skyl dem ganske kort i koldt vand hvis det er nødvendigt.

 
2. Skær evt. svampene i mindre stykker og lad dem dryppe godt af.
Rist dem i smør på en pande eller i gryde ved ret god varme.

Svampene skal være let gyldne.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Gå til toppen af siden

 

Champignon a la creme

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 15 min.
 
# Ingredienser
500 g små champignoner
50 g smør

3 dl piskefløde
½-1 spsk hvedemel

1 spsk citronsaft
salt og peber

evt. hakket persille

 
* Tilberedning
1. Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem under rindende, koldt vand.
Lad dem dryppe godt af.

 
2. Svits champignonerne i smørret og tilsæt 2½ dl piskefløde.
Lad det snurre i nogle minutter.
Rør melet til en jævning med resten af fløden og rør det i champignonerne.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Lidt hakket persille kan drysses på ved serveringen.
Gå til toppen af siden

 

Hasselbackkartofler

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 1 time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
10 mellemstore faste kartofler
125 g smør

1½ spsk rasp
salt

 
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver på tværs uden at skære dem helt igennem.
Det går nemmest hvis der stikkes en tynd kød nål eller strikkepind på langs gennem hver kartoffel, ca 2 cm fra undersiden.
Skær netop ned til nålen.

 
2. Sæt kartoflerne i et velsmurt ovnfast fad eller i en bradepande med den skivede side opad.
Drys rasp og salt på kartoflerne og fordel smørklatter over.
Bag kartoflerne ved 200 °C i 45-60 minutter.
Dryp jævnligt kartoflerne med fedtstoffet fra fadet.

Gå til toppen af siden

 

Kartoffelkroketter

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 45 min. Fryseegnet uden friture.
 
# Ingredienser

 
500 g kartofler
40 g smør eller margarine
2 æggeblommer

salt, hvid peber

 
Til panering:
4 spsk hvedemel
2 æggehvider
ca. 8 spsk rasp

olie eller ukrydret svinefedt til kogning

 
* Tilberedning
1. Kog du skrællede kartofler møre i usaltet vand.
Damp kartoflerne helt tørre.

 
2. Mos kartoflerne og rør fedtstoffet i sammen med æggeblommerne.
Smag til med salt og peber.
Lad mosen blive kold.

 
3. Form den faste mos til små aflange »brød«.
Vend dem først i hvedemel derefter i æggehvide og så i rasp.
Sørg for at paneringen dækker helt.

 
4. Varm fedtstoffet op i en gryde.
Når en lille franskbrødsterning bliver gylden på 1 minut, har frituren den rigtige temperatur.

Kog kroketterne nogle stykker ad gangen i 5-6 min.
Tag kroketterne op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir efterhånden som de er færdige.
Gå til toppen af siden

 

Fransk kartoffelgratin

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 1 time

 
# Ingredienser
1¼ kg kartofler
1 stort hakket løg
2 pressede hvidløgsfed
salt og peber.
4 dl piskefløde

smør

 
* Tilberedning
Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver.
Læg dem taglagt i et smurt, ovnfast fad sammen med hakket løg, pressede hvidløgsfed samt salt og peber.
Hæld 3-4 dl piskefløde på, så kartoflerne netop er dækkede og fordel smørklatter over.

Bag kartoffelgratinen på ovnens midterste rille i ca 45 min. ved 200 °C.
Gå til toppen af siden

 

Glaserede løg

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 10 min. Ikke fryseegnet.
 
# Ingredienser
500 g skalotteløg
1 tsk salt pr. liter vand
4 spsk sukker eller farin
50 g smør

 
* Tilberedning
1. Pil løgene; det går lettest, hvis de først overhældes med kogende vand.
Kog dem i letsaltet vand 3-4 min.

 
2. Smelt sukkeret lysebrunt på en pande og kom smørret i.

 
3. Hæld løgene på panden, der rystes, så løgene bliver gyldne over det hele.
Læg låg på og lad dem mørne ved svag varme.
Løgene skal være gyldenbrune.
Gå til toppen af siden

 

Waldorfsalat

Til 4 personer. Tilberedningstid: 10 min.
 
# Ingredienser
3 røde æbler
¼ selleri eller 3 stilke blegselleri
1 lille klase vindruer
40 g valnøddekerner
100 g mayonnaise

1½ dl cremefraiche (38 %)
evt. fløde

 
* Tilberedning
1. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset.
Æblestykkerne skæres i små tern.
Riv sellerien på den grove side af råkostjernet.
Hvis der bruges blegselleristilke snittes de fint på tværs af stilkene.
Del druerne og fjern kernerne.
Hak nøddekernerne groft.

 
2. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen.
Hvis blandingen er meget stiv, kan der røres lidt fløde i.
Blandt fyldet i og pynt med druer og valnøddekerner.
Gå til toppen af siden

 

Kastanjepuré

Til4 personer. Tilberedningstid: 10 min. Fryseegnet
 
# Ingredienser
¼ selleri
500 g kastanjepuré naturel fra dåse
2 dl bouillon fra dåse eller terning
1 dl fløde
salt og peber
 
* Tilberedning
1. Skær den skrællede selleri i små tern og kog dem meget møre i bouillonen.
Mos sellerien.

 
2. Kom kastanjepuré. selleri mos og bouillon i en gryde og kog det igennem.
Rør fløden i og smag til med salt og peber.
Gå til toppen af siden

 

Rørte tyttebær

Tilberedningstid: 10 min.

 
# Ingredienser
1 kg friske tyttebær
½ kg sukker

 
* Tilberedning
1. Rens og skyl bærrene godt.
2. Kom bærrene i en krukke og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der røres, til sukkeret er helt opløst.

 
3. Fyld syltetøjet på rene glas og luk dem straks til.
Tyttebær indeholder benzoesyre, det er derfor unødvendigt at tilsætte konserveringsmiddel.
Gå til toppen af siden

 

Syltede rønnebær

Tilberedningstid: 40 min.
 
# Ingredienser
1 kg rønnebær
4 dl vand

3/4 kg sukker
1 stang vanilje

 
* Tilberedning
1. Skyl rønnebærrene godt og rib dem for stilkene.

 
2. Kom vand og sukker i en gryde med den flækkede vaniljestang.
Bring det i kog.

Kom rønnebærrene i den koghede sukkerlage og lad dem koge ved svag varme i 15-20 min.

 
3. Tag gryden fra varmen og skum syltetøjet.
Hæld det på rene glas eller krukker og bind straks til med syltepapir.
Syltede rønnebær smager dejligt til alle former for vildt.


Tilbehør til vildt 

 
Gå til toppen af siden

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 50.676 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her