
  
 
 
En spændende kombination af laksen med den sprøde, søde
glasering, den friske salat og de sprøde radiser. En fin og lidt anderledes
kombination du vil elske...❤
Til 4 personer 
 
# Ingredienser
4 let røgede
laksefileter, 125-150 g hver 
100 g babyspinatblade, skyllede og tørrede 
8-10 radiser, vaskede, ordnede og skåret i tynde skiver 
Marinade: 
3 spsk honning 
1 spsk citronsaft 
2 spsk lys soja (fås i asiatiske butikker) 
1 tsk dijonsennep 
½ tsk revet frisk ingefær 
Dressing: 
1 spsk revet frisk ingefær 
3 spsk risvinseddike 
2 spsk lys soja (fås i asiatiske butikker) 
2 spsk sesamolie 
2-3 spsk tahin (sesampasta, fås i indvandrerbutikker) 
 
* Tilberedning
Fjern skindet fra
laksen og fjern med en køkkenpincet evt. små ben. 
Læg fileterne ved
siden af hinanden i et fad. 
Bland ingredienserne
til marinaden i en skål, og hæld den over laksen, så laksen er dækket. 
Dæk med
husholdningsfilm og lad det marinere i køleskabet i ½ time, så smagen kan
trænge ind. 
 
Pisk alle
ingredienser til dressingen sammen i en skål og sæt den til side. 
Tænd ovnen på 230 °C.
Fordel spinatblade
på tallerkener og kom radiseskiver over. 
Tag laksefileterne
op af marinaden og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
Kom dem i ovnen i
4-6 min., til de er letstegte. 
Pensl efter i 2 min.
Fisken skal give
lidt efter, når man trykker let på den. 
 
Læg en laksefilet
midt på hver tallerken og dryp ingefærdressingen over salaten og server. 
 
Bemærk: Hvis du vil
bruge denne salat til madpakken, skal laksen afkøles fuldstændigt. Salat og
dressing skal pakkes i hver sin beholder. Anret det hele lige før frokost. 
 
"I min
køkkenhave står 
der radiser i et
væld, 
Mellem rækkerne der sår, 
ukrudtsplanterne sig selv."
 
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.