Logo

Glaseret oksemørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Glaseret oksemørbrad 

Dette bliver festernes festret! Et meget enkelt, men raffineret måltid med herlig smag af krydret glasering, spinat og rösti.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
500-600 g oksemørbrad i et stykke
1 tsk olie

 
GLASERING OG SKY:
2 spsk hot mango chutney
2 spsk sød chilisauce
1 spsk kinesisk soya
2 dl vand til skyen

 
SPINATBLANDING:
500 g frisk spinat
250 g zucchini
1 tsk olie
1/3 tsk salt
1/8 tsk hvid peber

 
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Snør evt. oksemørbraden.
Smør et ovnfast fad med olie og læg kødet i.
Stik et kødtermometer midt i stegen og sæt den i ovnen.

 
2. Bland glaseringen godt og pensl kødet et par gange under stegningen.

 
3. Når kødet begynder at få farve hældes vandet ved siden af kødet i fadet.
Steg til termometeret viser lidt under 70 °C,
så er kødet rosa i midten, ca. 40 min.

 
4. Tag kødet ud og pensl et tykt lag af glaseringen over det.
Gem resten til skysaucen.

 
5. Hæld skyen i en gryde og kog den noget ind.
Smag til med 1 spsk af glaseringen og evt. lidt salt.
Spæd evt. med lidt vand hvis saucen er for stærk.

 
6. Rens spinaten. Skær zucchinien i stave, 4-5 cm lange.
Opvarm olien ved jævn varme på en pande og
steg zucchinien et par min, tilsæt de hele spinatblade og
lad det stege yderligere 1 min.
Drys med salt og peber.
Anret grønsager og kød og server straks.

 
Tips:


Glaseret oksemørbrad 

Glasering er en smagssætning som pensles på under og
efter tilberedningen. Man kan også servere den som tilbehør.
Den giver en blank overflade på kødet.

 
Nemme rösti: Tag to mellemstore kartofler (150-175 g)
pr. person. Skræl eller skrub dem.
Riv dem groft i foodprocessoren eller på et rivejern.
Pres vandet ud i et viskestykke.
Bland med salt og peber.
Form massen til 4 kager og steg dem gyldne og sprøde i
lidt smør eller olie. ca. 5 min.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 335 = kj 1407
Kulhydrat 36 g Protein 32 g Fedt 7 g (19%) Fibre 5 g

 
• Mørbraden er den møreste og magreste del af oksekødet. Den indeholder protein og jern.

 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her