Logo

Grøn bønnegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grøn bønnegryde

 
Den grønne bønnegryde er krydret med rosmarin, men citronpeberet giver også en dejlig smag. Grønsager er sund mad, som vi burde spise noget mere af. Her er en god gryde med meget lidt kød. Det kan også helt udelades, hvis du foretrækker grønsagerne alene.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
500 g friske eller frosne bønner
4 kartofler

4 gulerødder
4 dl bouillon (af terning)
1 kvist rosmarin eller 1 tsk tørret

1 rest røget eller saltet kød
1 pk (85 g) frisk flødeost.

 
* Fremgangsmåde
1. Rens bønnerne (de frosne skal tøs let op) og skær dem et par gange over.
Skrab kartofler og gulerødder.
Skær dem i terninger og skiver.

 
2. Kom kartofler og gulerødder i en gryde med bouillon og rosmarinkvist.
Lad det koge i ca 10 min.


3. Læg bønner og evt. kødet, der er skåret i terninger, i gryden og kog yderligere 10 min., til grønsagerne er møre, men ikke udkogte.


4. Rør flødeosten i retten og server den med grovbrød eller grovboller.

 
Tips: Hvis du får vegetargæster, så fortvivl ikke. Lav fx en gratineret grønsagsret, som resten af gæsterne spiser som tilbehør.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her