Logo

Høne i gryde - Poule-au-pot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Høne i gryde - Poule-au-pot 

 
Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 45 min. Kogetid i alt: ca 3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (5-6 personer)

 
# Ingredienser til Høne i gryde - Poule-au-pot:
1 stor høne (mindst 2,5 kg)

 
Fyld:
indmad fra hønen (lever, hjerte, kråse)
100 g røget skinke eller letsaltet, stribet kogeflæsk
150 g hakket flæske- ­eller kalvekød
50 g hvederasp (ca 1 dl) eller 2 tykke skiver hvidt brød
1 spsk hakket persille
1 fed hvidløg
1 lille æg
evt. lidt vand eller bouillon
salt og peber

 
Suppe:
den farserede høne
1¼ l vand
hals og vingespidser m.m.
suppevisk (selleritop, porregrønt og persille)
evt. 1 laurbærblad
¼ selleri
2 porrer (det hvide)
2 gulerødder
1 løg
6-8 hvide peberkorn og salt

 
Endvidere:
3 gulerødder
3 porrer
1 skive selleri (125 g)
1 lille pastinak eller persillerod
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
*
Sådan laves Høne i gryde - Poule-au-pot:
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke er gjort. Se And, istandgøring og udtagning.
Gnid den ud- og indvendigt med salt og peber.
 

Fyld:
2. Hak indmaden og den røgede skinke (flæsk) en gang gennem maskinen, og rør det sammen med det hakkede kød, bland med rasp (eller franskbrødet ud­blødt i lidt vand eller bouil­lon), hakket persille, æg og det knuste hvidløgsfed.
Krydr med salt og peber.

 
3. Fyld hønen med farsen og sy den til med ufarvet bomuldsgarn eller luk med kødnåle.

 
Suppe:
4. Gør grønsagerne til sup­pen i stand og del dem groft.
Pil løget, men lad det for­blive helt.
Læg hønen i suppegry­den, læg halsen og vinge­spidserne ved, de groft delte grønsager, løget og suppevi­sken.
Hæld så meget vand ved, at det netop dækker hønen.

 
5. Bring suppen i kog, skum den, tilsæt salt og peberkorn og lad suppen koge ved svag varme under låg et par ti­mer.

 
6. Tag hønen op og si suppen gennem et klæde og lad den stå mindst 5 min., til fedtet har samlet sig foroven. Skum det af.

 
7. Hæld suppen tilbage i gryden.
Gør de resterende grønsager i stand og del dem i store eller små pæne styk­ker.
Kom dem på suppen og kog dem 20 min.

 
8. Læg hønen tilbage i gryden og kog yderligere 10-15 min, til grønsagerne er helt møre og hønen gennemvarm og færdig.

 
9. Tag hønen op og fjern snor eller nåle og lemp far­sen ud.
Skær hønen i por­tionsstore stykker, se And, udskæring af, og anret fars og kød på et varmt fad.
Læg grønsagerne ved og server den hede bouillon til.
Spis landbrød, fx BondebrødFlûtes eller Baguette til.

 
Tips: Andre grønsager kan tilsæt­tes, fx persillerod, majroer og kogte kartofler.
Letsaltet, stribet flæsk og kål, savoy- eller hvidkål, kan også tilsættes.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Høne


Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 10.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her