
 
Boller i karry er en populær dansk middagsret, der originalt serveres med ris og består af kogte kødboller, oftest bestående af enten hakket
svine- eller oksekød, der er omsvøbt af en tyk gul karryrig sauce der er lavet
af kødbollernes kogevand. 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
45 min. Kogetid: 10 min. Kødbollerne er fryseegnede 
 
# Ingredienser:
1 portion fars (se grundopskrift
nederst) 
vand 
salt 
 
Sauce: 
50 g smør el. margarine
ca. 1 spsk karry 
1 løg 
1 syrligt æble 
4-5 spsk hvedemel 
5-6 dl suppe (fra kødbollerne)
evt. lidt fløde 
salt, peber 
 
* Tilberedning:
1. Rør farsen og lad
den hvile. 
Kog kødbollerne i letsaltet
vand ca. 10 min. 
Tag kødbollerne op med
en hulske, gem suppen. 
 
2. Smelt fedtstoffet
og lad karryen snurre heri 2-3 min, så frigøres smagen. 
Pil løget og hak det
fint. 
Lad løget snurre i fedtstoffet
og tilsæt æblet, groftrevet eller i små terninger. 
Drys melet i under omrøring
og spæd med suppen fra kødbollerne. 
Lad saucen koge igennem.
Tilsæt evt. lidt fløde
til at »runde« smagen og krydr med salt og peber. 
 
3. Varm kød bollerne
i karrysaucen og giv løse ris til. 
 
Grundopskrift på
fars 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Hviletid: ca. 30 min. Fryseegnet 
 
# Ingredienser:
500 g hakket flæskekød
el. halvt flæskekød og halvt kalvekød el. 
halvt flæskekød og halvt oksekød 
60 g hvedemel (1 dl)
1 løg 
1 æg ell. 2 æggehvider
2-3 dl mælk 
salt, peber 
 
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
kød med mel. 
Pil løget og riv det
i. 
Rør æg eller æggehvider
i og tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring. 
Rør farsen godt. Krydr
med salt og peber. 
Lad gerne farsen hvile
på et koldt sted ca 30 min, før den skal steges/koges. 
Konsistensen af farsen skal være så fast, at den holder faconen. 
 
Tips 
2-3 spsk af melet kan
erstattes med kartoffelmel eller havregryn. 
Farsen kan yderligere krydres med allehånde, nellike eller karry.
 
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.