Logo

Kødsuppe, polsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødsuppe, polsk 

 
Aftensmad Hovedret. Kogetid, suppe i alt: ca 3½ time. Kan hvile: mindst 12 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.   

 
# Ingredienser til Kødsuppe, polsk
1 kg okseklump, -bov eller -tværreb
½-1 kg marvben (skank)
ca 2½ l koldt vand
½ kg tomater (evt. flåede på dåse)
2 gulerødder
¼ selleri
2 porrer
1 (lille) savoykål eller ½ hvidkål
1 løg
2-3 fed hvidløg
30 g smør, fedt eller olie
salt og peber

 
Endvidere:
3-4 kartofler
1 frisk rødbede
vineddike efter behag
1¾ dl cremefraiche
fintklippet purløg
*
Sådan laves Kødsuppe, polsk
1. Skyl kødet koldt og læg det i en gryde sammen med marvbenet.
Hæld vandet ved, det skal netop dække, og bring det langsomt i kog.

 
2. Fjern omhyggeligt det grønlige skum, der dannes, når suppen koger, tilsæt salt, bring suppen i kog igen og skum den.
Lad den koge under låg ved svag varme ca 1½ time.

 
3. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske.
Dåsetomater skal bare dryppe af.
Del dem et par gange og fjern kernerne.

 
4. Gør grønsagerne i stand.
Skær gulerødderne i mønter, sellerien i terninger og porrerne i ringe.
Snit kålen fint. Hak løg og hvidløg.

 
5. Varm fedtstoffet i en gryde og svits det hakkede løg gyldent.
Tilsæt hvidløg og lad det svitse med kort, før de snittede grønsager vendes i gryden, til de er blanke.
Tilsæt tomatkødet, krydr med salt og peber og lad grønsagerne snurre under låg ca 15 min.

 
6. Rør grønsagsblandingen i suppen.
Smag til med salt og peber og lad suppen koge småt under låg endnu 1 time.

 
7. Skræl kartoflerne, skær dem i terninger og kom dem i suppen.
Kog yderligere ca 20 min. under låg.

 
8. Skræl rødbeden, hak eller riv den og kom den i suppen.
Lad suppen koge et par min., men ikke længere, så blegner rødbedefarven.

 
9. Server kødet i skiver til suppen.

 
10. I Polen kommer man et par dråber vineddike i tallerken, terrin eller gryde, men man kan også servere eddiken til.
Lad endvidere hver især forsyne sig med cremefraiche og klippet purløg.
Godt brød er uundværligt, se fx Bondebrød. Flûtes og Flûtes, surbrøds-,

 
Tips: Suppen vinder ved at stå til næste dag.
Så skal kød og marvben fjernes først.
Varm kødet i suppen, når den skal serveres, eller server kødet koldt som anden ret med en hvidkålssalat, grøn salat, agurkesalat, kold kartoffelsalat eller sennep.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kødsuppe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her