Logo

Kanin- og kyllingeragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanin- og kyllingeragout 

 
Tidligere sydstatssoldater fra Texas blev kokke og tilpassede traditionelle sydstatsspecialiteter som denne ragout til det dyrevildt, der fandtes langs kvægruterne.
4-6 personer

 
# Ingredienser
1 kylling, 1½-2 kg, skåret i mindre stykker
1 kanin, flået og istandgjort og skåret i mindre stykker
salt og friskkværnet sort peber
1 stort løg, hakket
2 store kartofler à ca. 250 g, skrællet og skåret i terninger
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 dåse majs, uden vand (400 g)
4 dl friske limabønner eller
1 dåse (400 g), uden vand og skyllede
1 spsk lys farin (puddersukker)
1 spsk Worcestershiresauce
1 spsk frisk timian eller ½ spsk tørret
6 spsk smør eller margarine
Tabasco-sauce

 
# Tilberedning
1. Kom kyllinge- og kaninstykkerne i en stor gryde.
Dæk med vand og sæt gryden over stærk varme.
Bring gryden i kog og skum overfladen.
Rør 2 spsk salt i, skru ned for varmen og
lad kødet koge uden låg i ca. 1 time, eller til kyllingen er
mør, kaninen er kogt igennem og kødet falder fra benene.
Skum om nødvendigt overfla­den igen.

 
2. Tag kyllinge- og kaninstykkerne op af gryden og
sæt dem til side.
1 liter af kogevandet skal bruges i retten, resten kan smides væk
eller gemmes og bruges i andre retter.
Når kødet er afkølet, fjernes kødet fra benene og skæres i småstykker.
Skind, brusk og ben kasseres.

 
3. Tilsæt løg til det gemte kogevand, koges i 3 min, til løgene er bløde.

 
4. Skru ned for varmen og kom kyllinge- og kaninkødet tilbage i gryden.
Rør kartofler, tomater med tomatvæske, majs, limabønner,
puddersukker og Worcestershiresauce i.
Krydres godt med salt og peber.

 
5. Simrer uden låg ved middel varme under jævnlig omrøring i ca. 45 min,
til væsken er reduceret og konsistensen er som en stuvning.
Grønsagerne skal være møre, og de mindste kødstykker
 skal falde fra hinanden.
Den nøjagtige kogetid afhænger af størrelsen på den gryde, som bruges.

 
6. Rør smør eller margarine i og smag til med krydderier.
Serveres straks. Tabascosauce kan tilsættes efter smag.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv fx: Gryderetter
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her